FB
czy wiesz, że
w małej wiosce nad Żółtą Rzeką znaleziono miseczkę z najstarszym makaronem świata, który liczył sobie ponad 4000 lat!
Porady, ciekawostki...
Porady, ciekawostki...
Szukaj w artykułach
Makarony ryżowe – łatwo, zdrowo, niebanalnie...
Makarony ryżowe – łatwo, zdrowo, niebanalnie...

Makaron ryżowy TaoTao powstaje wyłącznie z naturalnych składników: mąki ryżowej i wody. Nie zawiera konserwantów, dodatków chemicznych ani sztucznych barwników. Jest lekkostrawny, a przy tym bardzo sycący. Nie zawiera cholesterolu ani tłuszczu.

W jego składzie znajdziemy za to węglowodany złożone, które są wolniej trawione przez organizm i dzięki temu przez dłuższy czas dostarczają mu energii. Nasz makaron jest zatem doskonałym uzupełnieniem diety dla osób aktywnych fizycznie czy regularnie uprawiających sport.

 Makaron ryżowy nitki TaoTao ma postać cieniutkich, półprzezroczystych nitek. Wspaniale komponuje się z każdą potrawą, ponieważ pochłania smak sosu, do jakiego go dodamy. Makaron ryżowy nitki polecany jest do zup, dań warzywnych i sałatek. Podczas głębokiego smażenia powiększa się i tworzy splątane, lekkie i kruchutkie pasma, które stanowią świetny dodatek do sałatki z kurczaka.

 

 

Makaron ryżowy wstążki TaoTao ma postać długich, półprzezroczystych wstążek. Cechuje go delikatny smak, który idealnie komponuje się z wieloma potrawami, zarówno orientalnymi jak i tradycyjnymi. Jego zwarta struktura, świetnie sprawdza się podczas smażenia. Doskonale pasuje również do zup.

 

Makaron ryżowy z tapioką TaoTao ma postać długich, półprzeźroczystych wstążek. Cechuje go delikatny smak, który idealnie komponuje się z wieloma potrawami, zarówno orientalnymi jak i tradycyjnymi. Jego zwarta struktura, świetnie sprawdza się podczas smażenia. Jest znakomitym dodatkiem do lekkich, wiosennych sałatek, zup, dań smażonych w woku i wielu mięsnych i rybnych potraw.

 

 

 

 

 

 

 Nasze makarony są znakomitym dodatkiem do lekkich, wiosennych sałatek, zup, dań smażonych w woku i wielu innych potraw. Wszystko zależy od Twojej inwencji. Eksperymentuj w kuchni i odkrywaj nowe, niezapomniane smaki oraz przygotuj się na silne wrażenia kulinarne.

Jako produkt o średnim indeksie glikemicznym, makaron ryżowy polecany jest osobom stosującym dietę odchudzającą. Po jego spożyciu nie następuje nagły skok poziomu cukru we krwi i insuliny. Dzięki czemu nie czujemy głodu, ani ochoty na słodycze. Jest również znakomitym posiłkiem przy wszelkich perturbacjach pokarmowych. Doda energii, a zarazem jest na tyle lekki, że nie obciąży podrażnionego żołądka.

Produkty TaoTao dostępne są w większości sieci handlowych oraz w dobrych sklepach delikatesowych. Znajdziesz je na półce z żywnością orientalną lub w odpowiednich działach tematycznych.


Wypróbuj nasze wiosenne sałatki z makaronem ryżowym:


  Sałatka z tuńczykiem

 

  Sałatka z kurczakiem

 

  Lekka sałatka z szynką

 

  Sałatka z kurczakiem i mandarynkami

 

… a jeżeli niestraszna Ci odrobina tłuszczu i smażone potrawy wypróbuj poniższy przepis...

 

  Makaron ryżowy z krewetkami

 

Powodzenia w kuchni!

Zapiekanki

Bagietkę kroimy wzdłuż, a następnie na trzy części (mam powstać ich 6). Masło mieszamy z przeciśniętym przez praskę czosnkiem, a ...

Spaghetti ze szpinakiem

Spaghetti gotujemy al dente w mocno osolonej wodzie. Odcedzamy. Filet z kurczaka kroimy w cienkie paski, czosnek w plasterki, a z awokado ...

Sos do sushi

Do rondelka wlewamy sos sojowy, dodajemy cukier i podgrzewamy na dużym ogniu, aż cukier się rozpuści. Dodajemy sok i skórkę z limonki oraz ...

Smażony bób

Bób gotujemy w osolonej wodzie przez 5 minut. Po tym czasie odcedzamy i obieramy z łupin. Na patelni rozgrzewamy olej kokosowy. Boczek kroimy w ...

Sałatka z prażynkami krewetkowymi

Rozgrzewamy olej i smażymy na nim prażynki krewetkowe. Doprawiamy. Łososia i omułki również doprawiamy, pieczemy w piekarniku rozgrzanym do ...