FB
czy wiesz, że
pierwsze receptury sosu sojowego przygotowali chińscy mnisi już 3000 lat temu. Sos sojowy miał wzbogacić smak ich monotonnej, ryżowej diety.
Klub TaoTao
Klub TaoTao
Szukaj:
Działy
Kuchnia orientalna DLA OPORNYCH
tutaj znajdziesz porady jak rozpcząć przygodę z kuchnią orientalną 
Tematy: 5  Posty: 8
Ostatni post: 2013-03-04, 10:17
Konkursy
tematy i pytania dotyczące konkursów
Tematy: 8  Posty: 173
Ostatni post: 2011-02-28, 19:43
O serwisie Tao Tao
wszelkie uwagi na temat serwisu, propozycje
Tematy: 3  Posty: 13
Ostatni post: 2010-08-11, 22:22
Sztuka kulinarna
zapytaj Zhu Tao, ciekawostki, informacje, artykuły
Tematy: 8  Posty: 23
Ostatni post: 2012-11-01, 09:40
Przepisy kulinarne
o przepisach kulinarnych zawartych w serwisie Tao Tao...
Tematy: 1342  Posty: 1457
Ostatni post: 2016-06-09, 23:28
Propozycje nowych działów
możesz zaproponować stworzenie nowego działu na forum
Tematy: 6  Posty: 29
Ostatni post: 2011-02-28, 19:45

Zapiekanki

Bagietkę kroimy wzdłuż, a następnie na trzy części (mam powstać ich 6). Masło mieszamy z przeciśniętym przez praskę czosnkiem, a ...

Spaghetti ze szpinakiem

Spaghetti gotujemy al dente w mocno osolonej wodzie. Odcedzamy. Filet z kurczaka kroimy w cienkie paski, czosnek w plasterki, a z awokado ...

Sos do sushi

Do rondelka wlewamy sos sojowy, dodajemy cukier i podgrzewamy na dużym ogniu, aż cukier się rozpuści. Dodajemy sok i skórkę z limonki oraz ...

Smażony bób

Bób gotujemy w osolonej wodzie przez 5 minut. Po tym czasie odcedzamy i obieramy z łupin. Na patelni rozgrzewamy olej kokosowy. Boczek kroimy w ...

Sałatka z prażynkami krewetkowymi

Rozgrzewamy olej i smażymy na nim prażynki krewetkowe. Doprawiamy. Łososia i omułki również doprawiamy, pieczemy w piekarniku rozgrzanym do ...