FB
czy wiesz, że
Mekong jest najdłuższą rzeką na Półwyspie Indochińskim, ma długość 4880 km i przepływa przez 5 państw: Chiny, Birmę, Wietnam, Laos i Kambodżę.
Klub TaoTao
Klub TaoTao
Polityka prywatności i cookies
Grupa Tan-Viet pragnie zapewnić jasną, przejrzystą i bezpieczną politykę prywatności każdemu użytkownikowi naszej witryny TaoTao.pl. Naszym celem jest przestrzeganie zasad bezpieczeństwa tak, aby poufne i personalne informacje nie trafiły w niepowołane ręce oraz nie zostały wykorzystane niezgodnie z wolą użytkowników serwisu.

Mięso opłukać, pokroić w paseczki. Łyżkę sherry wymieszać z łyżką mąki kukurydzianej, 2 łyżkami sosu sojowego i przyprawą „pięć smaków”. Marynatą pokryć mięso, wymieszać, odstawić na kilka godzin do lodówki (najlepiej na noc). Czosnek obrać i posiekać. Paprykę i papryczkę opłukać. Usunąć gniazda nasienne. Miąższ pokroić w paseczki. Z dymki odciąć szczypior. Cebulę obrać, pokroić w cząstki. Szczypior posiekać. Olej rozgrzać w woku lub na głębokiej patelni. Wrzucić czosnek, chwilę smażyć. Następnie wrzucić kolejno paprykę i cebulę. Gdy warzywa się zeszklą, dodać mięso. Smażyć, mieszając, aż mięso będzie miękkie. Resztę mąki kukurydzianej wymieszać z 4 łyżkami zimnej wody, pozostałą sherry i resztą sosu sojowego. Sosem zalać mięso i warzywa. Zagotować. Doprawić do smaku sosem sojowym i pieprzem. Posypać szczypiorem z dymki. Podawać z ryżem.

Przepis pochodzi ze Szkoły Gotowania 2013 z miesięcznikiem Moje Gotowanie.

Zapiekanki

Bagietkę kroimy wzdłuż, a następnie na trzy części (mam powstać ich 6). Masło mieszamy z przeciśniętym przez praskę czosnkiem, a ...

Spaghetti ze szpinakiem

Spaghetti gotujemy al dente w mocno osolonej wodzie. Odcedzamy. Filet z kurczaka kroimy w cienkie paski, czosnek w plasterki, a z awokado ...

Sos do sushi

Do rondelka wlewamy sos sojowy, dodajemy cukier i podgrzewamy na dużym ogniu, aż cukier się rozpuści. Dodajemy sok i skórkę z limonki oraz ...

Smażony bób

Bób gotujemy w osolonej wodzie przez 5 minut. Po tym czasie odcedzamy i obieramy z łupin. Na patelni rozgrzewamy olej kokosowy. Boczek kroimy w ...

Sałatka z prażynkami krewetkowymi

Rozgrzewamy olej i smażymy na nim prażynki krewetkowe. Doprawiamy. Łososia i omułki również doprawiamy, pieczemy w piekarniku rozgrzanym do ...