Składniki
- 200 g upieczonej dyni
- 200 g ciasta drożdżowego
- 4 ząbki czosnku
- 4 cm imbiru
- 1 łyżeczka oleju kokosowego
- 3 łyżki Słodko-pikantnego sosu chili TaoTao
- sól do smaku
- podprażone ziarna czarnego sezamu
Sposób przygotowania
-
Krok 1.
Upieczoną dynie rozdrabniamy widelcem. Doprawiamy sosem chili.
-
Krok 2.
Na niewielkiej ilości oleju podsmażamy starty imbir i czosnek. Dodajemy do puree dyniowego i dokładnie mieszamy.
-
Krok 3.
Ciasto drożdżowe cienko rozwałkowujemy i wykrawamy z niego koła (tak jak na pierogi). Każde koło napełniamy łyżką farszu i zwijamy w kulkę.
-
Krok 4.
Kulki rozkładamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
-
Krok 5.
Każdą smarujemy nieco wodą i posypujemy sezamem.
-
Krok 6.
Pieczemy przez 25 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 st.
-
Krok 7.
Najlepiej smakują gorące z sosem chili.
-
Krok 8.