30 min
1 osób

Ekspresowy stir fry z Makaronem chow mein TaoTao

Autor: zhutao

Rodzaj dania: Przystawki

Kuchnia: chińska

Smak: łagodny

Składniki

  • Sos sojowy 4 łyżki
  • Makaron CHOW MEIN 1 opakowanie
  • Grzyby MUN
  • Kiełki fasoli mung
  • 1 opakowania makaronu chow mein
  • 2 laski kabanosów
  • 4 ząbki czosnku
  • listki świeżego oregano
  • 200 g mieszanki warzyw orientalnych (pokrojone w słupki: marchew
  • zielona papryka
  • czerwona papryka
  • grzyby mun
  • por oraz kiełki fasoli mung)
  • 4 łyżki sosu sojowego
  • 1 łyżka oleju rzepakowego

Sposób przygotowania

  • Krok 1.

    Makaron chow mein TaoTao wkładamy do miski, zalewamy wrzącą wodą, przykrywamy i odstawiamy na 5 minut.

  • Krok 2.

    Po tym czasie makaron odcedzamy.

  • Krok 3.

    Rozgrzewamy patelnię lub wok. Wlewamy olej, wrzucamy posiekane ząbki czosnku.

  • Krok 4.

    Podsmażamy, a następnie dorzucamy warzywa i pokrojony w plasterki kabanos.

  • Krok 5.

    Smażymy około 7 minut, aż warzywa będą gotowe.

  • Krok 6.

    Dodajemy sos sojowy TaoTao oraz makaron.

  • Krok 7.

    Dokładnie mieszamy i smażymy przez kolejne 2 minuty.

Odwiedzając tę stronę, wyrażasz zgodę na używanie plików „cookies” zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Dalsze korzystanie z tej strony, bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej oznacza, że akceptujesz politykę stosowania plików cookies, opisaną w Polityce prywatności