30 min
2 osób

KALAFIOROWY KUS KUS

Autor: zhutao

Rodzaj dania: Przekąski

Kuchnia: inna

Smak: łagodny

Składniki

  • ½ kalafiora
  • 4 liście kapusty pekińskiej
  • 4 plasterki szynki
  • 5 pieczarek
  • 2 łyżki sosu sojowo-grzybowego TaoTao
  • 1 łyżeczka oleju do smażenia
  • Listki bazylii

Sposób przygotowania

  • Krok 1.

    Kalafior rozdrabniamy w malakserze lub ścieramy na tarce. Gotujemy 5 minut w osolonej wodzie, odcedzamy.

  • Krok 2.

    Kapustę pekińską szatkujemy, pieczarki drobno kroimy, szynkę kroimy w kosteczkę. Podsmażamy na gorącym tłuszczu doprawiając sosem sojowo-grzybowym.

  • Krok 3.

    Łączymy z kalafiorem, mieszamy. Podajemy z listkami bazylii.

  • Krok 4.

  • Krok 5.

Odwiedzając tę stronę, wyrażasz zgodę na używanie plików „cookies” zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Dalsze korzystanie z tej strony, bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej oznacza, że akceptujesz politykę stosowania plików cookies, opisaną w Polityce prywatności