30 min
2 osób

MAKARON PO CHIŃSKU

Autor: zhutao

Rodzaj dania: Dania główne

Kuchnia: chińska

Smak: łagodny

Składniki

  • 300 g makaronu pszennego
  • 200 g chudej wołowiny
  • ½ brokuła
  • 2 garści orzeszków ziemnych
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 cm korzenia imbiru
  • 1 łyżka cukru
  • 2 łyżki sosu sojowego TaoTao
  • 1 łyżka oleju

Sposób przygotowania

  • Krok 1.

    Makaron gotujemy, odcedzamy.

  • Krok 2.

    W woku rozgrzewamy olej.

  • Krok 3.

    Wrzucamy posiekany czosnek oraz imbir. Podsmażamy, aż zaczną pachnieć.

  • Krok 4.

    Wrzucamy cukier, pozwalając mu się rozpuścić, a następnie dodajemy sos sojowy.

  • Krok 5.

    Dodajemy mięso pokrojone w cienkie plastry, znów podsmażamy, a następnie wrzucamy brokuł pokrojony na mniejsze kawałki.

  • Krok 6.

    Przykrywamy i dusimy przez 20 minut.

  • Krok 7.

    Mieszamy z makaronem i posypujemy orzeszkami ziemnymi.

  • Krok 8.

Odwiedzając tę stronę, wyrażasz zgodę na używanie plików „cookies” zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Dalsze korzystanie z tej strony, bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej oznacza, że akceptujesz politykę stosowania plików cookies, opisaną w Polityce prywatności