Składniki
- 300 g makaronu pszennego
- 200 g chudej wołowiny
- ½ brokuła
- 2 garści orzeszków ziemnych
- 2 ząbki czosnku
- 2 cm korzenia imbiru
- 1 łyżka cukru
- 2 łyżki sosu sojowego TaoTao
- 1 łyżka oleju
Sposób przygotowania
-
Krok 1.
Makaron gotujemy, odcedzamy.
-
Krok 2.
W woku rozgrzewamy olej.
-
Krok 3.
Wrzucamy posiekany czosnek oraz imbir. Podsmażamy, aż zaczną pachnieć.
-
Krok 4.
Wrzucamy cukier, pozwalając mu się rozpuścić, a następnie dodajemy sos sojowy.
-
Krok 5.
Dodajemy mięso pokrojone w cienkie plastry, znów podsmażamy, a następnie wrzucamy brokuł pokrojony na mniejsze kawałki.
-
Krok 6.
Przykrywamy i dusimy przez 20 minut.
-
Krok 7.
Mieszamy z makaronem i posypujemy orzeszkami ziemnymi.
-
Krok 8.