< 1h
2 osób

Papryki faszerowane noodlami Konjac TaoTao

Autor: zhutao

Rodzaj dania: Dania główne

Kuchnia: europejska

Smak: łagodny

Składniki

  • 2 zielone papryki
  • 1 opakowanie noodli Konjac ziarenka TaoTao
  • 150 g wędzonego boczku
  • ½ cebuli
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 garści utartej mozzarelli
  • 4 gałązki świeżego oregano
  • sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania

  • Krok 1.

    Noodle odsączamy i przelewamy gorącą wodą.

  • Krok 2.

    Rozgrzewamy patelnię i podsmażamy na niej pokrojony w kostkę boczek, drobno posiekaną cebulę i przeciśnięty przez praskę czosnek. Wysmażamy na delikatne skwarki.

  • Krok 3.

    Noodle łączymy ze skwarkami, dodajemy listki oregano, mozzarellę i przyprawiamy do smaku.

  • Krok 4.

    Paprykom odcinamy „czapeczki” i wydrążamy gniazda nasienne. Wypełniamy przygotowanym nadzieniem i przykrywamy ponownie odciętymi częściami.

  • Krok 5.

    Papryki wkładamy do niewielkiego garnka, wlewamy wodę lub bulion do połowy wysokości papryk, przykrywamy pokrywkę i gotujemy przez około 20 minut, by papryki zmiękły, lecz się nie rozgotowały.

  • Krok 6.

Odwiedzając tę stronę, wyrażasz zgodę na używanie plików „cookies” zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Dalsze korzystanie z tej strony, bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej oznacza, że akceptujesz politykę stosowania plików cookies, opisaną w Polityce prywatności