Składniki
- 2 zielone papryki
- 1 opakowanie noodli Konjac ziarenka TaoTao
- 150 g wędzonego boczku
- ½ cebuli
- 2 ząbki czosnku
- 2 garści utartej mozzarelli
- 4 gałązki świeżego oregano
- sól i pieprz do smaku
Sposób przygotowania
-
Krok 1.
Noodle odsączamy i przelewamy gorącą wodą.
-
Krok 2.
Rozgrzewamy patelnię i podsmażamy na niej pokrojony w kostkę boczek, drobno posiekaną cebulę i przeciśnięty przez praskę czosnek. Wysmażamy na delikatne skwarki.
-
Krok 3.
Noodle łączymy ze skwarkami, dodajemy listki oregano, mozzarellę i przyprawiamy do smaku.
-
Krok 4.
Paprykom odcinamy „czapeczki” i wydrążamy gniazda nasienne. Wypełniamy przygotowanym nadzieniem i przykrywamy ponownie odciętymi częściami.
-
Krok 5.
Papryki wkładamy do niewielkiego garnka, wlewamy wodę lub bulion do połowy wysokości papryk, przykrywamy pokrywkę i gotujemy przez około 20 minut, by papryki zmiękły, lecz się nie rozgotowały.
-
Krok 6.