30 min
1 osób

Pikantna zupa pomidorowa

Autor: zhutao

Rodzaj dania: Dania główne

Kuchnia: fusion

Smak: pikantny

Składniki

  • 700 ml passaty pomidorowej
  • 500 ml bulionu warzywnego
  • 1/2 opakowania Makaronu ryżowego nitki TaoTao
  • 4 ząbki czosnku
  • 2 papryczki chili
  • 1 kawałek cynamonu
  • Sok z połowy cytryny
  • Sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania

  • Krok 1.

    Makron zlewamy gorącą wodą, odcedzamy po 5 minutach.

  • Krok 2.

    Podgrzewamy bulion.

  • Krok 3.

    Dodajemy passatę, posiekane ząbki czosnku i chili.

  • Krok 4.

    Ścieramy nieco cynamonu i dolewamy sok z cytryny.

  • Krok 5.

    Gotujemy 10 minut.

  • Krok 6.

    Doprawiamy solą, pieprzem i tymiankiem.

  • Krok 7.

    Podajemy z makaronem ryżowym.

Odwiedzając tę stronę, wyrażasz zgodę na używanie plików „cookies” zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Dalsze korzystanie z tej strony, bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej oznacza, że akceptujesz politykę stosowania plików cookies, opisaną w Polityce prywatności