Składniki
- 700 ml passaty pomidorowej
- 500 ml bulionu warzywnego
- 1/2 opakowania Makaronu ryżowego nitki TaoTao
- 4 ząbki czosnku
- 2 papryczki chili
- 1 kawałek cynamonu
- Sok z połowy cytryny
- Sól i pieprz do smaku
Sposób przygotowania
-
Krok 1.
Makron zlewamy gorącą wodą, odcedzamy po 5 minutach.
-
Krok 2.
Podgrzewamy bulion.
-
Krok 3.
Dodajemy passatę, posiekane ząbki czosnku i chili.
-
Krok 4.
Ścieramy nieco cynamonu i dolewamy sok z cytryny.
-
Krok 5.
Gotujemy 10 minut.
-
Krok 6.
Doprawiamy solą, pieprzem i tymiankiem.
-
Krok 7.
Podajemy z makaronem ryżowym.