< 1h
2 osób

PLACKI Z RZODKWI

Autor: zhutao

Rodzaj dania: Przystawki

Kuchnia: fusion

Smak: łagodny

Składniki

  • 1 biała rzodkiew
  • 4 łyżki skrobi ziemniaczanej
  • 1 cebula
  • sól do smaku
  • 100 g kiełbasy
  • olej do smażenia
  • sos z soją i imbirem TaoTao
  • 1 łyżka ketchupu

Sposób przygotowania

  • Krok 1.

    Rzodkiew obieramy i ścieramy na tarce. Cebulę również ścieramy. Mieszamy. Dodajemy sól do smaku, skrobię ziemniaczaną oraz kiełbasę pokrojoną w drobną kostkę.

  • Krok 2.

    Rozkładamy równo w płaskim naczyniu. Gotujemy na parze przez 30 minut. Zostawiamy do ostygnięcia.

  • Krok 3.

    Kroimy na kwadraty. Każdy kwadrat podsmażamy na niewielkiej ilości oleju.

  • Krok 4.

    Podajemy z sosem z soją i imbirem wymieszanym z ketchupem.

Odwiedzając tę stronę, wyrażasz zgodę na używanie plików „cookies” zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Dalsze korzystanie z tej strony, bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej oznacza, że akceptujesz politykę stosowania plików cookies, opisaną w Polityce prywatności