Składniki
- 1 biała rzodkiew
- 4 łyżki skrobi ziemniaczanej
- 1 cebula
- sól do smaku
- 100 g kiełbasy
- olej do smażenia
- sos z soją i imbirem TaoTao
- 1 łyżka ketchupu
Sposób przygotowania
-
Krok 1.
Rzodkiew obieramy i ścieramy na tarce. Cebulę również ścieramy. Mieszamy. Dodajemy sól do smaku, skrobię ziemniaczaną oraz kiełbasę pokrojoną w drobną kostkę.
-
Krok 2.
Rozkładamy równo w płaskim naczyniu. Gotujemy na parze przez 30 minut. Zostawiamy do ostygnięcia.
-
Krok 3.
Kroimy na kwadraty. Każdy kwadrat podsmażamy na niewielkiej ilości oleju.
-
Krok 4.
Podajemy z sosem z soją i imbirem wymieszanym z ketchupem.