> 1h
2 osób

Smażona pierś z gęsi w naleśnikach z sosem imbitowym TaoTao

Autor: zhutao

Rodzaj dania: Dania główne

Kuchnia: fusion

Smak: słodki

Składniki

  • Sos imbirowy z soją 4 łyżki
  • 2 gęsie piersi (mogą być również kacze)
  • 4 naleśniki
  • 1 cebula
  • parę rzodkiewek
  • kiełki lucerny
  • szczypiorek
  • 100 ml gęstego jogurtu naturalnego
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania

  • Krok 1.

    Tłuszcz na gęsich piersiach nacinamy na krzyż, solimy, pieprzymy, zalewamy Sosem imbirowym z soją TaoTao, dokładnie nacieramy i odstawiamy w chłodne miejsce na co najmniej pół godziny.

  • Krok 2.

    Po tym czasie smażymy piersi na suchej patelni tłuszczem do dołu, a kiedy sporo się go wytopi, przewracamy mięso na drugą stronę, dodajemy pokrojoną w piórka cebulę i razem dusimy.

  • Krok 3.

    Naleśniki smarujemy jogurtem, posypujemy pokrojoną w krążki rzodkiewką, poszatkowanym szczypiorkiem i kiełkami.

  • Krok 4.

    Na tym wszystkim układamy pokrojone w plastry gęsie piersi i przysmażoną cebulę.

  • Krok 5.

    Składamy na połowy i zapiekamy chwilę w piekarniku, by wszystkie składniki się podgrzały.

Odwiedzając tę stronę, wyrażasz zgodę na używanie plików „cookies” zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Dalsze korzystanie z tej strony, bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej oznacza, że akceptujesz politykę stosowania plików cookies, opisaną w Polityce prywatności