Składniki
- 200 g polędwicy z dorsza
- 200 g makaronu pszennego (spaghetti)
- ½ pęczka dymki
- 1 cebula
- 4 ząbki czosnku
- 3 cm korzenia imbiru
- 2 łyki Sosu sambal oelek TaoTao
- 1 łyżka oleju kokosowego
- Sos sojowy TaoTao do smaku
Sposób przygotowania
-
Krok 1.
Do miski wkładamy sos sambal. Obtaczamy w nim polędwicę z dorsza pokrojoną w niezbyt małą kostkę.
-
Krok 2.
Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu.
-
Krok 3.
Na patelni rozgrzewamy olej kokosowy. Podsmażamy krótko starty imbir, przeciśnięty przez praskę czosnek oraz pokrojoną w kostkę cebulę. Dodajemy rybę i dalej smażymy, aż ryba się zezłoci.
-
Krok 4.
Dodajemy makaron, sos sojowy do smaku oraz nieco wody z gotowania makaronu. Podsmażamy aż smaki się dobrze połączą.
-
Krok 5.
Posypujemy obficie pokrojoną w krążki dymką.
-
Krok 6.