30 min
0 osób

Smażony ryż z dynią

Autor: zhutao

Rodzaj dania: Dania główne

Kuchnia: fusion

Smak: łagodny

Składniki

  • 1 woreczek ryżu jaśminowego
  • 4 frankfurterki
  • 1 cebula
  • 200 g dyni
  • 200 g mrożonej mieszanki brokułów i romanesco
  • ½ pęczka posiekanego szczypiorku
  • 2 łyżki Sosu sojowego TaoTao
  • 1 łyżka oleju kokosowego
  • czerwona papryka, sól, czarny pieprz do smaku

Sposób przygotowania

  • Krok 1.

    Ryż gotujemy w osolonej wodzie. Odcedzamy.

  • Krok 2.

    W woku lub na patelni o grubym dnie rozgrzewamy olej. Dodajemy pokrojoną w piórka cebulę, dosypujemy przyprawy i smażymy przez 2 minuty.

  • Krok 3.

    Dodajemy pokrojone w krążki kiełbaski, dynię pokrojoną w kostkę i mrożone warzywa. Smażymy 5 minut.

  • Krok 4.

    Dolewamy sos sojowy, dokładamy ryż i dokładnie mieszamy. Posypujemy szczypiorkiem.

Odwiedzając tę stronę, wyrażasz zgodę na używanie plików „cookies” zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Dalsze korzystanie z tej strony, bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej oznacza, że akceptujesz politykę stosowania plików cookies, opisaną w Polityce prywatności