Składniki
- 1 woreczek ryżu jaśminowego
- 4 frankfurterki
- 1 cebula
- 200 g dyni
- 200 g mrożonej mieszanki brokułów i romanesco
- ½ pęczka posiekanego szczypiorku
- 2 łyżki Sosu sojowego TaoTao
- 1 łyżka oleju kokosowego
- czerwona papryka, sól, czarny pieprz do smaku
Sposób przygotowania
-
Krok 1.
Ryż gotujemy w osolonej wodzie. Odcedzamy.
-
Krok 2.
W woku lub na patelni o grubym dnie rozgrzewamy olej. Dodajemy pokrojoną w piórka cebulę, dosypujemy przyprawy i smażymy przez 2 minuty.
-
Krok 3.
Dodajemy pokrojone w krążki kiełbaski, dynię pokrojoną w kostkę i mrożone warzywa. Smażymy 5 minut.
-
Krok 4.
Dolewamy sos sojowy, dokładamy ryż i dokładnie mieszamy. Posypujemy szczypiorkiem.