30 min
2 osób

Spaghetti po bolońsku

Autor: zhutao

Rodzaj dania: Dania główne

Kuchnia: europejska

Smak: łagodny

Składniki

  • 200 g makaronu spaghetti
  • 300 g pomidorów pelati
  • 4 ząbki czosnku
  • 4 łyżki słodkiego sosu chili TaoTao
  • 200 g mielonej wieprzowiny
  • Listki bazylii
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • Sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania

  • Krok 1.

    Na patelni rozgrzewamy oliwę. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek oraz mięso mielone. Podsmażamy rozdzielając mięso na drobne kawałki. Doprawiamy solą i pieprzem a następnie zalewamy pomidorami pelati i sosem chili.

  • Krok 2.

    Dokładnie mieszamy miażdżąc pomidory.

  • Krok 3.

    Dusimy 15 minut, aby sos nieco się zredukował i zgęstniał.

  • Krok 4.

    Makaron gotujemy al dente. Podajemy z gorącym sosem i listkami bazylii.

Odwiedzając tę stronę, wyrażasz zgodę na używanie plików „cookies” zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Dalsze korzystanie z tej strony, bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej oznacza, że akceptujesz politykę stosowania plików cookies, opisaną w Polityce prywatności