Składniki
- 200 g makaronu spaghetti
- 300 g pomidorów pelati
- 4 ząbki czosnku
- 4 łyżki słodkiego sosu chili TaoTao
- 200 g mielonej wieprzowiny
- Listki bazylii
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- Sól i pieprz do smaku
Sposób przygotowania
-
Krok 1.
Na patelni rozgrzewamy oliwę. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek oraz mięso mielone. Podsmażamy rozdzielając mięso na drobne kawałki. Doprawiamy solą i pieprzem a następnie zalewamy pomidorami pelati i sosem chili.
-
Krok 2.
Dokładnie mieszamy miażdżąc pomidory.
-
Krok 3.
Dusimy 15 minut, aby sos nieco się zredukował i zgęstniał.
-
Krok 4.
Makaron gotujemy al dente. Podajemy z gorącym sosem i listkami bazylii.