< 1h
2 osób

ZUPA WARZYWNO-GRZYBOWA Z SOSEM SOJOWYM TAOTAO

Autor: zhutao

Rodzaj dania: Dania główne

Kuchnia: inna

Smak: łagodny

Składniki

  • 1,5 litra bulionu warzywnego
  • 1 por, tylko biała część
  • 4 ziemniaki
  • 2 marchewki
  • 1 pietruszka
  • 200 g borowików
  • 200 g prawdziwków
  • 200 g pieczarek
  • 4 łyżki gęstej śmietany
  • 2 łyżki sosu sojowego TaoTao
  • 1 gałązka rozmarynu
  • natka pietruszki
  • czarny pieprz

Sposób przygotowania

  • Krok 1.

    Marchewkę, pietruszkę i ziemniaki obieramy. Ziemniaki kroimy w drobną kostkę, a pietruszkę i marchew ścieramy na tarce o grubych oczkach. Por kroimy w krążki, a grzyby na mniejsze kawałki.

  • Krok 2.

    Podgrzewamy bulion, a następnie wrzucamy do niego warzywa. Doprawiamy pieprzem, rozmarynem i sosem sojowym, a następnie gotujemy pod przykryciem, aż warzywa zmiękną.

  • Krok 3.

    Do gotowej zupy dodajemy śmietanę i dokładnie mieszamy.

  • Krok 4.

    Podajemy posypaną obficie natką pietruszki.

  • Krok 5.

Odwiedzając tę stronę, wyrażasz zgodę na używanie plików „cookies” zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Dalsze korzystanie z tej strony, bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej oznacza, że akceptujesz politykę stosowania plików cookies, opisaną w Polityce prywatności