Składniki
- 1,5 litra bulionu warzywnego
- 1 por, tylko biała część
- 4 ziemniaki
- 2 marchewki
- 1 pietruszka
- 200 g borowików
- 200 g prawdziwków
- 200 g pieczarek
- 4 łyżki gęstej śmietany
- 2 łyżki sosu sojowego TaoTao
- 1 gałązka rozmarynu
- natka pietruszki
- czarny pieprz
Sposób przygotowania
-
Krok 1.
Marchewkę, pietruszkę i ziemniaki obieramy. Ziemniaki kroimy w drobną kostkę, a pietruszkę i marchew ścieramy na tarce o grubych oczkach. Por kroimy w krążki, a grzyby na mniejsze kawałki.
-
Krok 2.
Podgrzewamy bulion, a następnie wrzucamy do niego warzywa. Doprawiamy pieprzem, rozmarynem i sosem sojowym, a następnie gotujemy pod przykryciem, aż warzywa zmiękną.
-
Krok 3.
Do gotowej zupy dodajemy śmietanę i dokładnie mieszamy.
-
Krok 4.
Podajemy posypaną obficie natką pietruszki.
-
Krok 5.