Składniki
- 400 ml bulionu
- 200 g mieszanego mięsa mielonego wieprzowo-wołowego
- 10 pieczarek
- 4 ząbki czosnku
- 1 łyżka skrobi ziemniaczanej lub kukurydzianej
- Szczypiorek
- Natka kolendry
- 4 łyżki słodko-pikantnego sosu chili TaoTao
- Sól i pieprz do smaku
Sposób przygotowania
-
Krok 1.
Mięso mielone doprawiamy solą, pieprzem i łyżką sosu chili. Dodajemy skrobię i rękami wyrabiamy aż uzyskamy zwięzła masę.
-
Krok 2.
Z mięsa formujemy niewielkie pulpeciki.
-
Krok 3.
Podgrzewamy bulion. Dodajemy do niego drobno posiekany czosnek oraz pieczarki pokrojone w plasterki. Doprawiamy solą, pieprzem i resztą sosu chili.
-
Krok 4.
Dorzucamy pulpeciki i gotujemy około 10 minut.