< 1h
0 osób

Zupa z klopsikami

Autor: zhutao

Rodzaj dania: Zupy

Kuchnia: chińska

Smak: łagodny

Składniki

  • 400 ml bulionu
  • 200 g mieszanego mięsa mielonego wieprzowo-wołowego
  • 10 pieczarek
  • 4 ząbki czosnku
  • 1 łyżka skrobi ziemniaczanej lub kukurydzianej
  • Szczypiorek
  • Natka kolendry
  • 4 łyżki słodko-pikantnego sosu chili TaoTao
  • Sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania

  • Krok 1.

    Mięso mielone doprawiamy solą, pieprzem i łyżką sosu chili. Dodajemy skrobię i rękami wyrabiamy aż uzyskamy zwięzła masę.

  • Krok 2.

    Z mięsa formujemy niewielkie pulpeciki.

  • Krok 3.

    Podgrzewamy bulion. Dodajemy do niego drobno posiekany czosnek oraz pieczarki pokrojone w plasterki. Doprawiamy solą, pieprzem i resztą sosu chili.

  • Krok 4.

    Dorzucamy pulpeciki i gotujemy około 10 minut.

Odwiedzając tę stronę, wyrażasz zgodę na używanie plików „cookies” zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Dalsze korzystanie z tej strony, bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej oznacza, że akceptujesz politykę stosowania plików cookies, opisaną w Polityce prywatności