FB
czy wiesz, że
Chińczycy słyną z produkcji doskonałych (i bardzo drogich) noży ze stali chirurgicznej i molibdenowo-chromowej, które wystarczy ostrzyć raz na 25 lat
zhutao
Zhu Tao poleca produkt:
Makarony / Makaron ryżowy nitki
Makaron ryżowy nitki
Makaron ryżowy nitki
Rodzaj: Makarony200 g
Kraj pochodzenia: Tajlandia

Sposób przyrządzania:

  • zagotować wodę w garnku i zestawić z kuchenki,
  • wrzucić makaron do wody i zostawić pod przykryciem 3-4 minuty,
  • następnie odcedzić.
Przepisy ( 86 ) :
Opis produktu

Makaron ryżowy nitki TaoTao ma postać cieniutkich, półprzezroczystych nitek. Produkowany jest wyłącznie z mąki i wody, nie zawiera cholesterolu. Delikatny makaron ryżowy wspaniale komponuje się z każdą potrawą, ponieważ wchłania smak sosu, z którym jest podawany. Pozwala to na przyrządzanie naszych ulubionych dań z zastosowaniem tego makaronu. Makaron ryżowy nitki polecany jest do zup, dań warzywnych i sałatek. Podczas głębokiego smażenia powiększa się i tworzy splątane, lekkie i kruchutkie pasma, które stanowią świetny dodatek do sałatki z kurczaka.

Więcej informacji o makaronach znajdziesz w poniższych artykułach:

Makarony ryżowe - łatwo, zdrowo, niebanalnie...

Makaron długiego życia

Zapraszamy do lektury!

Produkt dostępny w sklepie www.harmoniasmakow.pl

Pikantny bulion z makaronem ryżowym TaoTao

W dużym garnku rozgrzewamy niewielką ilość oleju i podsmażamy na nim pokrojony drobno czosnek, chili i imbir. Pietruszkę, marchewkę i seler ...

Potrawka z wieprzowiną a’la bogracz z sosem sojowym TaoTao

Rozgrzewamy garnek o grubym dnie. Boczek kroimy w drobną kostkę, wytapiamy tłuszcz. Dodajemy mieloną paprykę i przesmażamy. Następnie ...

Krewetki w sosie miodowym z czosnkiem TaoTao

Oczyszczone, rozmrożone (jeśli korzystamy z mrożonych) krewetki zalewamy sosem miodowym i odstawiamy na 30 minut. Na patelni rozgrzewamy olej, ...

Smażone tosty z sosem chili limonka z kolendrą TaoTao

Pieczarki drobno kroimy i podsmażamy na 2 łyżkach masła doprawiając do smaku solą i pieprzem. Na czterech kromkach pieczywa rozkładamy po ...

Kulki z sera koziego z sosem chili limonka z kolendrą

Serek mieszamy z sokiem i skórką cytrynową. Szynkę bardzo drobno kroimy. Z serka toczymy małe kulki, do środka wkładamy nieco pokrojonej ...