FB
czy wiesz, że
papryka chili używana była już w 7500r. p.n.e a odkrycia archeologiczne dowodzą, że pierwsze plantacje papryki zostały założeone w Ekwadorze w 6000r. p.n.e.
zhutao
Zhu Tao poleca produkt:
Pozostałe produkty / Ocet ryżowy
Opis produktu

Ocet ryżowy Tao Tao jest bardzo łagodny w smaku i mniej kwaśny od zwykłego octu spirytusowego. Może być używany jako przyprawa bezpośrednio do potraw i sosów. Dzięki temu, że jest tak delikatny, nie zagłusza swoim aromatem pozostałych składników. Jest idealnym dodatkiem do wszelkich dań na zimno (np. sałatek, dipów i dressingów), oraz do duszonych potraw, makaronów i dań słodko-kwaśnych. Stosowany jest również do marynowania jarzyn, ryb, delikatnego białego mięsa i owoców morza. Ocet ryżowy jest niezastąpiony w kuchni japońskiej. Stosuje się go do przyprawiania ugotowanego ryżu podczas przygotowywania sushi.
Należy pamiętać, aby po otwarciu ocet ryżowy przechowywać w lodówce. Nie traci wówczas swojego aromatu.

Produkt dostępny w sklepie www.harmoniasmakow.pl

Ryba teriyaki w panierce TaoTao

Rybę myjemy, rozmrażamy jeśli zakupiliśmy mrożone filety. Dzielimy na niezbyt cienkie podłużne paski. Zalewamy sosem teriyaki i posypujemy ...

Naleśniki z papają TaoTao

Migdały prażymy na złoty kolor na suchej patelni. Dżem wkładamy do rondla, dodajemy pokrojoną w kostkę gruszkę, papaję (zostawiając nieco ...

Krewetki w jajecznej tempurze teriyaki TaoTao

Krewetki oczyszczamy. Jeśli mamy mrożone, rozmrażamy. Zalewamy dwoma łyżkami sosu teriyaki, sokiem z cytryny, dodajemy pieprz. Przygotowujemy ...

Dahl z mleczkiem kokosowym TaoTao

W garnku o grubym dnie rozgrzewamy olej kokosowy. Dodajemy posiekane wcześniej warzywa oraz przyprawy. Dusimy chwilę, aż cebula zmięknie. ...

Wołowina z papryką w ostrym sosie TaoTao

Oczyszczone mięso kroimy w niedługie paski. Papryki oraz marchewkę w cieniutkie słupki, a dymkę pod kątem w krążki. Rozgrzewamy olej na ...