FB
czy wiesz, że
w małej wiosce nad Żółtą Rzeką znaleziono miseczkę z najstarszym makaronem świata, który liczył sobie ponad 4000 lat!
zhutao
Zhu Tao poleca produkt:
Pozostałe produkty / Ocet ryżowy
Opis produktu

Ocet ryżowy Tao Tao jest bardzo łagodny w smaku i mniej kwaśny od zwykłego octu spirytusowego. Może być używany jako przyprawa bezpośrednio do potraw i sosów. Dzięki temu, że jest tak delikatny, nie zagłusza swoim aromatem pozostałych składników. Jest idealnym dodatkiem do wszelkich dań na zimno (np. sałatek, dipów i dressingów), oraz do duszonych potraw, makaronów i dań słodko-kwaśnych. Stosowany jest również do marynowania jarzyn, ryb, delikatnego białego mięsa i owoców morza. Ocet ryżowy jest niezastąpiony w kuchni japońskiej. Stosuje się go do przyprawiania ugotowanego ryżu podczas przygotowywania sushi.
Należy pamiętać, aby po otwarciu ocet ryżowy przechowywać w lodówce. Nie traci wówczas swojego aromatu.

Produkt dostępny w sklepie www.harmoniasmakow.pl

Zupa paprykowa z czosnkowym czarem chili TaoTao

W garnku rozgrzewamy olej i podsmażamy na nim pokrojoną w kostkę cebulę i posiekany czosnek oraz drobno pokrojoną chili. Z papryki usuwamy ...

Zupa a la tom yum z surimi z sosem rybnym TaoTao

Przygotowujemy składniki. Papryczkę pokrojoną na kawałki podprażamy na suchej patelni, a następnie rozgniatamy. Imbir obieramy i kroimy drobno, ...

Wiosenna sałatka z sosem imbirowym z soja TaoTao

Kurczaka kroimy w małą kostkę, solimy, pieprzymy i zalewamy 6 łyżkami sosu imbirowego z soją. Odstawiamy na co najmniej godzinę w chłodne ...

Szaszłyki z kurczaka a la satay ze słodko-pikantnym sosem chili TaoTao

Oczyszczone mięso kroimy wzdłuż na cienkie paski rozpłaszczając je dodatkowo nożem. Wkładamy je do wysokiego naczynia, dodajemy sok z limonki, ...

Sałatka z chipsami z papieru ryżowego TaoTao

Sałatę rwiemy na kawałki, pomidory kroimy w ćwiartki, ogórki obieramy i kroimy w grube plastry, a cebulę w krążki. Rybę odcedzamy z zalewy, ...