FB
czy wiesz, że
najwcześniej grzyby MUN zaczęto stosować w Chinach. Cieszyły się one ogromnym powodzeniem już w czasach dynastii Tang (618-907).
zhutao
Zhu Tao poleca produkt:
Pozostałe produkty / Ocet ryżowy
Opis produktu

Ocet ryżowy Tao Tao jest bardzo łagodny w smaku i mniej kwaśny od zwykłego octu spirytusowego. Może być używany jako przyprawa bezpośrednio do potraw i sosów. Dzięki temu, że jest tak delikatny, nie zagłusza swoim aromatem pozostałych składników. Jest idealnym dodatkiem do wszelkich dań na zimno (np. sałatek, dipów i dressingów), oraz do duszonych potraw, makaronów i dań słodko-kwaśnych. Stosowany jest również do marynowania jarzyn, ryb, delikatnego białego mięsa i owoców morza. Ocet ryżowy jest niezastąpiony w kuchni japońskiej. Stosuje się go do przyprawiania ugotowanego ryżu podczas przygotowywania sushi.
Należy pamiętać, aby po otwarciu ocet ryżowy przechowywać w lodówce. Nie traci wówczas swojego aromatu.

Produkt dostępny w sklepie www.harmoniasmakow.pl

Wrap z Orzeszkami ziemnymi z polewie wasabi TaoTao

 Grzyby mun namaczamy i gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu, odsączamy i studzimy. Sos pomidorowy mieszamy z przeciśniętym przez ...

Falafel TaoTao

 Ciecierzycę zalewamy sporą ilością wody i odstawiamy na noc. Odcedzamy i przepuszczamy ciecierzycę przez maszynkę do mięsa, lub ...

Hummus TaoTao

 Ciecierzycę zalewamy sporą ilością wody z sodą i odstawiamy na noc. Odcedzamy, płuczemy i gotujemy przez około 40 minut. Znów ...

Samosy TaoTao

 Przygotowujemy farsz. Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę. Gotujemy w osolonej wodzie. Na patelni rozgrzewamy niewielką ilość oleju. ...

Gołąbki w burakach liściowych TaoTao

 Liście myjemy, odcinamy łodyżki i blanszujemy przez parę sekund w dużym garnku z wrzątkiem. Na niewielkiej ilości tłuszczu ...