FB
czy wiesz, że
papryka chili używana była już w 7500r. p.n.e a odkrycia archeologiczne dowodzą, że pierwsze plantacje papryki zostały założeone w Ekwadorze w 6000r. p.n.e.
zhutao
Zhu Tao poleca produkt:
Pozostałe produkty / Ocet ryżowy
Opis produktu

Ocet ryżowy Tao Tao jest bardzo łagodny w smaku i mniej kwaśny od zwykłego octu spirytusowego. Może być używany jako przyprawa bezpośrednio do potraw i sosów. Dzięki temu, że jest tak delikatny, nie zagłusza swoim aromatem pozostałych składników. Jest idealnym dodatkiem do wszelkich dań na zimno (np. sałatek, dipów i dressingów), oraz do duszonych potraw, makaronów i dań słodko-kwaśnych. Stosowany jest również do marynowania jarzyn, ryb, delikatnego białego mięsa i owoców morza. Ocet ryżowy jest niezastąpiony w kuchni japońskiej. Stosuje się go do przyprawiania ugotowanego ryżu podczas przygotowywania sushi.
Należy pamiętać, aby po otwarciu ocet ryżowy przechowywać w lodówce. Nie traci wówczas swojego aromatu.

Produkt dostępny w sklepie www.harmoniasmakow.pl

Muszelki ryżowe TaoTao z sosem carbonara

Kiełbasę kroimy w drobną kostkę i podsmażamy na suchej patelni. Oddzielamy białka od żółtek, a następnie żółtka rozkłócamy.  ...

Paluchy z ciasta francuskiego

Piekarnik rozgrzewamy do 220 stopni. Blachę wykładamy papierem pergaminowym. Ciasto francuskie cienko rozwałkowujemy i wycinamy z niego długie ...

Zupa paprykowa

W garnku rozgrzewamy niewielką ilość oleju. Dodajemy mieloną paprykę i podsmażamy, aż zacznie mocno pachnieć. Dodajemy pokrojoną w kostkę ...

Łosoś w sezamie

Kawałki łososia zalewamy sosem sojowym, posypujemy pieprzem oraz papryką. Odstawiamy na około 20 minut, by marynata wsiąkła w mięso. Na ...

Makaron ryżowy z Fixem w stylu chińskim TaoTao i kurczakiem

Makaron ryżowy kolanka TaoTao gotujemy w gorącej, osolonej wodzie, zgodnie z przepisem na opakowaniu. Odcedzamy. Na patelni rozgrzewamy niewielką ...