FB
czy wiesz, że
Tajlandia jest krajem nizinnym. Największa Nizina Menamu zajmuje powierzchnię ok. 100 tys. km² i swą nazwę zawdzięcza przepływającej przez nią rzece Menam.
zhutao
Zhu Tao poleca produkt:
Pozostałe produkty / Ocet ryżowy
Opis produktu

Ocet ryżowy Tao Tao jest bardzo łagodny w smaku i mniej kwaśny od zwykłego octu spirytusowego. Może być używany jako przyprawa bezpośrednio do potraw i sosów. Dzięki temu, że jest tak delikatny, nie zagłusza swoim aromatem pozostałych składników. Jest idealnym dodatkiem do wszelkich dań na zimno (np. sałatek, dipów i dressingów), oraz do duszonych potraw, makaronów i dań słodko-kwaśnych. Stosowany jest również do marynowania jarzyn, ryb, delikatnego białego mięsa i owoców morza. Ocet ryżowy jest niezastąpiony w kuchni japońskiej. Stosuje się go do przyprawiania ugotowanego ryżu podczas przygotowywania sushi.
Należy pamiętać, aby po otwarciu ocet ryżowy przechowywać w lodówce. Nie traci wówczas swojego aromatu.

Produkt dostępny w sklepie www.harmoniasmakow.pl

Pikantny bulion z makaronem ryżowym TaoTao

W dużym garnku rozgrzewamy niewielką ilość oleju i podsmażamy na nim pokrojony drobno czosnek, chili i imbir. Pietruszkę, marchewkę i seler ...

Potrawka z wieprzowiną a’la bogracz z sosem sojowym TaoTao

Rozgrzewamy garnek o grubym dnie. Boczek kroimy w drobną kostkę, wytapiamy tłuszcz. Dodajemy mieloną paprykę i przesmażamy. Następnie ...

Krewetki w sosie miodowym z czosnkiem TaoTao

Oczyszczone, rozmrożone (jeśli korzystamy z mrożonych) krewetki zalewamy sosem miodowym i odstawiamy na 30 minut. Na patelni rozgrzewamy olej, ...

Smażone tosty z sosem chili limonka z kolendrą TaoTao

Pieczarki drobno kroimy i podsmażamy na 2 łyżkach masła doprawiając do smaku solą i pieprzem. Na czterech kromkach pieczywa rozkładamy po ...

Kulki z sera koziego z sosem chili limonka z kolendrą

Serek mieszamy z sokiem i skórką cytrynową. Szynkę bardzo drobno kroimy. Z serka toczymy małe kulki, do środka wkładamy nieco pokrojonej ...