FB
czy wiesz, że
pierwsze receptury sosu sojowego przygotowali chińscy mnisi już 3000 lat temu. Sos sojowy miał wzbogacić smak ich monotonnej, ryżowej diety.
zhutao
Zhu Tao poleca produkt:
Pozostałe produkty / Ocet ryżowy
Opis produktu

Ocet ryżowy Tao Tao jest bardzo łagodny w smaku i mniej kwaśny od zwykłego octu spirytusowego. Może być używany jako przyprawa bezpośrednio do potraw i sosów. Dzięki temu, że jest tak delikatny, nie zagłusza swoim aromatem pozostałych składników. Jest idealnym dodatkiem do wszelkich dań na zimno (np. sałatek, dipów i dressingów), oraz do duszonych potraw, makaronów i dań słodko-kwaśnych. Stosowany jest również do marynowania jarzyn, ryb, delikatnego białego mięsa i owoców morza. Ocet ryżowy jest niezastąpiony w kuchni japońskiej. Stosuje się go do przyprawiania ugotowanego ryżu podczas przygotowywania sushi.
Należy pamiętać, aby po otwarciu ocet ryżowy przechowywać w lodówce. Nie traci wówczas swojego aromatu.

Produkt dostępny w sklepie www.harmoniasmakow.pl

Pieczarki w paprykowej tempurze TaoTao

Pieczarki oczyszczamy za pomocą szmatki. Przygotowujemy ciasto. Miksujemy mąkę z bardzo zimną wodą, sokiem z cytryny, przeciśniętym przez ...

Kurczak w słodkiej skorupce TaoTao

Pałki oczyszczamy i osuszamy. W sporej misce łączymy składniki na marynatę: Słodki sos chili TaoTao, sok i skórkę z cytryny oraz limonki, ...

Sałatka z glonów wakame TaoTao

 Glony wsypujemy do miseczki, zalewamy gorącą wodą i czekamy parę minut, aby dobrze spęczniały. Odcedzamy. Ogórek dokładnie myjemy i ...

Krewetki z patelni TaoTao

Jeśli krewetki były zamrożone, rozmrażamy je. Czosnek i imbir obieramy i kroimy w drobną kostkę, szczypiorek kroimy w krążki. Na patelni ...

Pierożki z papieru ryżowego z chipsami jarmużowymi TaoTao

Rozgrzewamy na patelni niewielką ilość tłuszczu, dodajemy przyprawy. Cebulę i czosnek drobno kroimy, pieczarki i boczniaki w plastry. Na ...