FB
czy wiesz, że
papryka chili używana była już w 7500r. p.n.e a odkrycia archeologiczne dowodzą, że pierwsze plantacje papryki zostały założeone w Ekwadorze w 6000r. p.n.e.
zhutao
Zhu Tao poleca produkt:
Pozostałe produkty / Ocet ryżowy
Opis produktu

Ocet ryżowy Tao Tao jest bardzo łagodny w smaku i mniej kwaśny od zwykłego octu spirytusowego. Może być używany jako przyprawa bezpośrednio do potraw i sosów. Dzięki temu, że jest tak delikatny, nie zagłusza swoim aromatem pozostałych składników. Jest idealnym dodatkiem do wszelkich dań na zimno (np. sałatek, dipów i dressingów), oraz do duszonych potraw, makaronów i dań słodko-kwaśnych. Stosowany jest również do marynowania jarzyn, ryb, delikatnego białego mięsa i owoców morza. Ocet ryżowy jest niezastąpiony w kuchni japońskiej. Stosuje się go do przyprawiania ugotowanego ryżu podczas przygotowywania sushi.
Należy pamiętać, aby po otwarciu ocet ryżowy przechowywać w lodówce. Nie traci wówczas swojego aromatu.

Produkt dostępny w sklepie www.harmoniasmakow.pl

Sushi futomaki TaoTao

 Ryż dokładnie płuczemy, najlepiej kilkakrotnie. Gotujemy w dwa razy większej ilości lekko osolonej wody przez 15 minut, po czym ...

Letnia zupa z Makaronem ryżowym wstążki TaoTao

 Podgrzewamy bulion. Obrane warzywa: ogórki, marchew oraz rzepę kroimy w kostkę. Wrzucamy do bulionu. Gotujemy aż zmiękną. Następnie ...

Miso TaoTao

 Makaron zalewamy gorącą wodą i pozostawiamy pod przykryciem przez 5 minut, po czym go odcedzamy. Podgrzewamy bulion lub zalewamy dashi ...

Spaghetti aglio olio e peperoncino TaoTao

 Makaron wkładamy do wysokiego naczynia, zalewamy gorącą wodą, przykrywamy i pozostawiamy na 5 minut. Po tym czasie odcedzamy makaron. Na ...

Wrap z Orzeszkami ziemnymi z polewie wasabi TaoTao

 Grzyby mun namaczamy i gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu, odsączamy i studzimy. Sos pomidorowy mieszamy z przeciśniętym przez ...