FB
czy wiesz, że
najwyższa góra Wietnamu i zarazem Indochin nazywa się Fan Si Pan i ma wysokość 3143 m n.p.m. Góra ta nazywana jest także Dachem Indochin.
Wybierz rodzaj dania:
Dania główne
Przystawki
Przekąski
Sałatki
Marynaty
Desery
Wybierz główne składniki:
Drób
Wieprzowina
Wołowina
Ryby
Owoce morza
Bezmięsne
Makaron
Ryż
Warzywa
Grzyby
Owoce
Sosy
Wybierz produkt TaoTao:
zhutao
Klubowicz zhutao ( 366 ) proponuje:
Dowiedz się więcej o klubowiczu zhutao
Wołowina z papryką w ostrym sosie TaoTao
Wołowina z papryką w ostrym sosie TaoTao
Składniki:

200 g antrykotu wołowego
1 czerwona papryka
1 papryczka habanero
2 marchewki
½ pęczka dymki
½ natki pietruszki
½ opakowania Czarnego sosu chili TaoTao
½ opakowania Makaronu ryżowego z tapioką TaoTao
1 łyżka oleju do smażenia 

Informacje:
Dodany przez: zhutao
Data dodania: 2015-10-30
Kuchnia: wietnamska
Smak: pikantny
Czas przygotowania: 15-30 min.
Ilość porcji: 2
Rodzaj dania: Dania główne Rodzaj składników: Wołowina, Makaron, Warzywa, Sosy
Sposób przyrządzenia:

Oczyszczone mięso kroimy w niedługie paski. Papryki oraz marchewkę w cieniutkie słupki, a dymkę pod kątem w krążki.

Rozgrzewamy olej na patelni lub w woku. Wrzucamy Paprykę i marchewkę. Kiedy zmiękną, dodajemy mięso. Smażymy krótko, żeby warzywa pozostały chrupiące. Dodajemy czarny sos chili, dymkę i natkę pietruszki. Mieszamy.

Makaron ryżowy z tapioką wkładamy do miski, zalewamy wrzątkiem, przykrywamy, a następnie odcedzamy po upływie 5 minut.

Makaron mieszamy z mięsem i warzywami.

www.facebook.com/TaoTaoHarmoniaSmakow/photos/pb.149651965104881.-2207520000.1446190919./891627370907333/

Przepis autorski Natalii Nowak-Bratek

Komentarze (0)
WYSZUKAJ

Zapiekanki

Bagietkę kroimy wzdłuż, a następnie na trzy części (mam powstać ich 6). Masło mieszamy z przeciśniętym przez praskę czosnkiem, a ...

Spaghetti ze szpinakiem

Spaghetti gotujemy al dente w mocno osolonej wodzie. Odcedzamy. Filet z kurczaka kroimy w cienkie paski, czosnek w plasterki, a z awokado ...

Sos do sushi

Do rondelka wlewamy sos sojowy, dodajemy cukier i podgrzewamy na dużym ogniu, aż cukier się rozpuści. Dodajemy sok i skórkę z limonki oraz ...

Smażony bób

Bób gotujemy w osolonej wodzie przez 5 minut. Po tym czasie odcedzamy i obieramy z łupin. Na patelni rozgrzewamy olej kokosowy. Boczek kroimy w ...

Sałatka z prażynkami krewetkowymi

Rozgrzewamy olej i smażymy na nim prażynki krewetkowe. Doprawiamy. Łososia i omułki również doprawiamy, pieczemy w piekarniku rozgrzanym do ...