FB
czy wiesz, że
papryka chili używana była już w 7500r. p.n.e a odkrycia archeologiczne dowodzą, że pierwsze plantacje papryki zostały założeone w Ekwadorze w 6000r. p.n.e.
Wybierz rodzaj dania:
Dania główne
Przystawki
Przekąski
Sałatki
Marynaty
Desery
Wybierz główne składniki:
Drób
Wieprzowina
Wołowina
Ryby
Owoce morza
Bezmięsne
Makaron
Ryż
Warzywa
Grzyby
Owoce
Sosy
Wybierz produkt TaoTao:
zhutao
Klubowicz zhutao ( 366 ) proponuje:
Dowiedz się więcej o klubowiczu zhutao
Naleśniki z papają TaoTao
Naleśniki z papają TaoTao
Składniki:

4 pszenne naleśniki
1 opakowanie Papai w syropie TaoTao
1 gruszka
4 łyżki dżemu truskawkowego
1 laska wanilii
sok z ½ cytryny
4 łyżki płatków migdałowych
parę listków mięty 

Informacje:
Dodany przez: zhutao
Data dodania: 2015-10-30
Kuchnia: fusion
Smak: słodki
Czas przygotowania: do 15 min.
Ilość porcji: 2
Rodzaj dania: Przekąski Rodzaj składników: Bezmięsne, Warzywa, Owoce
Sposób przyrządzenia:

Migdały prażymy na złoty kolor na suchej patelni.

Dżem wkładamy do rondla, dodajemy pokrojoną w kostkę gruszkę, papaję (zostawiając nieco do dekoracji), ziarenka z wanilii oraz sok z cytryny. Podgrzewamy aż składniki się połączą (ale nie rozpadną zupełnie), a „sos dżemowy” zredukuje.

Na środku każdego naleśnika układamy porcję nadzienia, rozprowadzamy równomiernie po całej powierzchni i składamy w trójkąt.

Podajemy posypane miętą, migdałami oraz kostkami papai.

Naleśniki możemy też podsmażyć na złoty kolor na niewielkiej ilości oleju rzepakowego. Nabiorą wtedy wyjątkowej chrupkości.

www.facebook.com/TaoTaoHarmoniaSmakow/photos/pb.149651965104881.-2207520000.1446190901./907656305971106/

 Przepis autorski Natalii Nowak-Bratek

Komentarze (0)
WYSZUKAJ

Zapiekanki

Bagietkę kroimy wzdłuż, a następnie na trzy części (mam powstać ich 6). Masło mieszamy z przeciśniętym przez praskę czosnkiem, a ...

Spaghetti ze szpinakiem

Spaghetti gotujemy al dente w mocno osolonej wodzie. Odcedzamy. Filet z kurczaka kroimy w cienkie paski, czosnek w plasterki, a z awokado ...

Sos do sushi

Do rondelka wlewamy sos sojowy, dodajemy cukier i podgrzewamy na dużym ogniu, aż cukier się rozpuści. Dodajemy sok i skórkę z limonki oraz ...

Smażony bób

Bób gotujemy w osolonej wodzie przez 5 minut. Po tym czasie odcedzamy i obieramy z łupin. Na patelni rozgrzewamy olej kokosowy. Boczek kroimy w ...

Sałatka z prażynkami krewetkowymi

Rozgrzewamy olej i smażymy na nim prażynki krewetkowe. Doprawiamy. Łososia i omułki również doprawiamy, pieczemy w piekarniku rozgrzanym do ...