FB
czy wiesz, że
w małej wiosce nad Żółtą Rzeką znaleziono miseczkę z najstarszym makaronem świata, który liczył sobie ponad 4000 lat!
Wybierz rodzaj dania:
Dania główne
Przystawki
Przekąski
Sałatki
Marynaty
Desery
Wybierz główne składniki:
Drób
Wieprzowina
Wołowina
Ryby
Owoce morza
Bezmięsne
Makaron
Ryż
Warzywa
Grzyby
Owoce
Sosy
Wybierz produkt TaoTao:
zhutao
Klubowicz zhutao ( 366 ) proponuje:
Dowiedz się więcej o klubowiczu zhutao
Ryba teriyaki w panierce TaoTao
Ryba teriyaki w panierce TaoTao
Składniki:

4 filety z morszczuka
1 jajko
1 szklanka bułki tartej
4 łyżki mąki
6 łyżek Sosu teriyaki TaoTao
sól czosnkowa
papryczka chili
olej do smażenia

Informacje:
Dodany przez: zhutao
Data dodania: 2015-10-30
Kuchnia: europejska
Smak: łagodny
Czas przygotowania: do 15 min.
Ilość porcji: 2
Rodzaj dania: Dania główne Rodzaj składników: Ryby, Sosy
Sposób przyrządzenia:

Rybę myjemy, rozmrażamy jeśli zakupiliśmy mrożone filety. Dzielimy na niezbyt cienkie podłużne paski. Zalewamy sosem teriyaki i posypujemy solą czosnkową. Mieszamy i zostawiamy w chłodnym miejscu na co najmniej 30 minut.

Wyjmujemy rybę z marynaty i obsypujemy mąką. Jajko rozkłócamy w miseczce, na talerzyk wysypujemy bułkę tartą. Rybę maczamy w jajku, a następnie w bułce tartej.

Smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor z dwóch stron. Gotową rybę odsączamy z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym. Podajemy posypaną posiekaną papryczką.

 

www.facebook.com/TaoTaoHarmoniaSmakow/photos/pb.149651965104881.-2207520000.1446190910./905532986183438/

Przepis autorski Natalii Nowak-Bratek

Komentarze (0)
WYSZUKAJ

Zapiekanki

Bagietkę kroimy wzdłuż, a następnie na trzy części (mam powstać ich 6). Masło mieszamy z przeciśniętym przez praskę czosnkiem, a ...

Spaghetti ze szpinakiem

Spaghetti gotujemy al dente w mocno osolonej wodzie. Odcedzamy. Filet z kurczaka kroimy w cienkie paski, czosnek w plasterki, a z awokado ...

Sos do sushi

Do rondelka wlewamy sos sojowy, dodajemy cukier i podgrzewamy na dużym ogniu, aż cukier się rozpuści. Dodajemy sok i skórkę z limonki oraz ...

Smażony bób

Bób gotujemy w osolonej wodzie przez 5 minut. Po tym czasie odcedzamy i obieramy z łupin. Na patelni rozgrzewamy olej kokosowy. Boczek kroimy w ...

Sałatka z prażynkami krewetkowymi

Rozgrzewamy olej i smażymy na nim prażynki krewetkowe. Doprawiamy. Łososia i omułki również doprawiamy, pieczemy w piekarniku rozgrzanym do ...