FB
czy wiesz, że
Chińczycy słyną z produkcji doskonałych (i bardzo drogich) noży ze stali chirurgicznej i molibdenowo-chromowej, które wystarczy ostrzyć raz na 25 lat
Wybierz rodzaj dania:
Dania główne
Przystawki
Przekąski
Sałatki
Marynaty
Desery
Wybierz główne składniki:
Drób
Wieprzowina
Wołowina
Ryby
Owoce morza
Bezmięsne
Makaron
Ryż
Warzywa
Grzyby
Owoce
Sosy
Wybierz produkt TaoTao:
nursek
Klubowicz nursek ( 1 ) proponuje:
Dowiedz się więcej o klubowiczu nursek
Kurczak po chińsku
Kurczak po chińsku
Składniki:
5 Łyżek
>
1 opakowanie
>
3 papryki - żółta, czerwona, zielona, 2 średniej wielkości marchewki, 2 małe cebule, 3 ząbki czosnku, 2 małe filety, z kurczaka
Informacje:
Dodany przez: nursek
Data dodania: 2007-12-10
Kuchnia: chińska
Smak: pikantny
Czas przygotowania: 15-30 min.
Ilość porcji: 4
Rodzaj dania:  Rodzaj składników: Drób, Makaron, Warzywa, Grzyby
Sposób przyrządzenia:
Filety z kurczaka pokroić w kostkę. Doprawić solą, pieprzem, chili, dodać drobno pokrojony czosnek i podlać sosem sojowym. Pozostawić w lodówce najlepiej na noc. Usmażyć drób na oleju razem z pokrojona w paski cebulą. Pokrojoną w kostkę paprykę i w cienkie paski marchew razem z grzybami Mun i pędami bambusa wrzucić na gorący olej i podlać delikatnie wodą. Dusić do miękkości. Doprawić solą, pieprzem i chili. Połączyć na patelni warzywa z kurczakiem jeszcze chwilę podsmażyć. Na koniec jeszcze raz podlać sosem sojowym. Podawać z makaronem chińskim. Palce lizać!!
Komentarze (0)
WYSZUKAJ

Zapiekanki

Bagietkę kroimy wzdłuż, a następnie na trzy części (mam powstać ich 6). Masło mieszamy z przeciśniętym przez praskę czosnkiem, a ...

Spaghetti ze szpinakiem

Spaghetti gotujemy al dente w mocno osolonej wodzie. Odcedzamy. Filet z kurczaka kroimy w cienkie paski, czosnek w plasterki, a z awokado ...

Sos do sushi

Do rondelka wlewamy sos sojowy, dodajemy cukier i podgrzewamy na dużym ogniu, aż cukier się rozpuści. Dodajemy sok i skórkę z limonki oraz ...

Smażony bób

Bób gotujemy w osolonej wodzie przez 5 minut. Po tym czasie odcedzamy i obieramy z łupin. Na patelni rozgrzewamy olej kokosowy. Boczek kroimy w ...

Sałatka z prażynkami krewetkowymi

Rozgrzewamy olej i smażymy na nim prażynki krewetkowe. Doprawiamy. Łososia i omułki również doprawiamy, pieczemy w piekarniku rozgrzanym do ...