> 1h
2 osób

KULEBIAK Z ŁOSOSIEM

Autor: zhutao

Rodzaj dania: Dania główne

Kuchnia: fusion

Smak: łagodny

Składniki

  • Opakowanie ciasta francuskiego
  • 150 g wędzonego łososia
  • 300 g liści szpinaku
  • 4 ząbki czosnku
  • 1 łyżka masła
  • 4 łyżki Sosu z limonką, kolendrą i chili TaoTao

Sposób przygotowania

  • Krok 1.

    Na maśle dusimy liście szpinaku wraz z posiekanym czosnkiem i sosem TaoTao. Studzimy.

  • Krok 2.

    Rozkładamy ciasto, a na nim umieszczamy łososia oraz szpinak. Zwijamy ciasno, podwijając brzegi do środka.

  • Krok 3.

    Wierzch smarujemy rozmąconym jajkiem i posypujemy czarnuszką.

  • Krok 4.

    Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 200 st. przez około 25 minut.

  • Krok 5.

Odwiedzając tę stronę, wyrażasz zgodę na używanie plików „cookies” zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Dalsze korzystanie z tej strony, bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej oznacza, że akceptujesz politykę stosowania plików cookies, opisaną w Polityce prywatności