30 min
2 osób

Banany w cieście naleśnikowym z mleczkiem kokosowym TaoTao

Autor: zhutao

Rodzaj dania: Desery

Kuchnia: europejska

Smak: słodki

Składniki

  • Mleczko kokosowe 1/2 puszki
  • 2 banany
  • mąka pszenna (ilość taka
  • by powstało gęste ciasto)
  • cynamon
  • cukier trzcinowy
  • olej rzepakowy do smażenia

Sposób przygotowania

  • Krok 1.

    Banany obieramy i kroimy każdy na 4 kawałki.

  • Krok 2.

    Do miski wlewamy mleczko kokosowe i dodajemy parę łyżek mąki - tak by powstało gęste ciasto (gdyby było zbyt gęste można dolać nieco wody).

  • Krok 3.

    Do ciasta dosypujemy cukier oraz starty cynamon.

  • Krok 4.

    Obtaczamy w cieście kawałki bananów i smażymy na rozgrzanym oleju z każdej strony, aż się zezłocą.

  • Krok 5.

    Podajemy posypane cukrem pudrem, polane jogurtem lub z lodami waniliowymi.

Odwiedzając tę stronę, wyrażasz zgodę na używanie plików „cookies” zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Dalsze korzystanie z tej strony, bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej oznacza, że akceptujesz politykę stosowania plików cookies, opisaną w Polityce prywatności