> 1h
4 osób

Barszcz biały z Grzybami mun TaoTao i Sosem sojowo-grzybowym TaoTao

Autor: zhutao

Rodzaj dania: Dania główne

Kuchnia: europejska

Smak: łagodny

Składniki

  • Grzyby MUN 25g
  • Sos sojowo-grzybowy 2 łyżki
  • 1,5 - 2 l bulionu warzywnego
  • zakwas żurkowy
  • laska białej kiełbasy
  • 3 jajka ugotowane na twardo
  • 4 duże ziemniaki
  • 1 marchewka
  • 10 pieczarek
  • 2 ząbki czosnku
  • 150 g kwaśnej śmietany
  • 2 łyżki startego chrzanu
  • pół pęczka posiekanej natki pietruszki
  • czarny pieprz
  • suszony majeranek

Sposób przygotowania

  • Krok 1.

    Do gorącego bulionu wrzucić namoczone uprzednio i pokrojone Grzyby mun TaoTao, obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki, pokrojone w plastry pieczarki oraz pokrojoną w krążki marchewkę.

  • Krok 2.

    Gotować do miękkości warzyw.

  • Krok 3.

    Dolać zakwas żurkowy i śmietanę połączoną z chrzanem, dobrze wymieszać i zagotować.

  • Krok 4.

    Dodać przyprawy, przeciśnięty przez praskę czosnek i natkę pietruszki.

  • Krok 5.

    Podawać z podsmażonymi krążkami kiełbasy i podzielonym na ćwiartki jajkiem na twardo.

Odwiedzając tę stronę, wyrażasz zgodę na używanie plików „cookies” zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Dalsze korzystanie z tej strony, bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej oznacza, że akceptujesz politykę stosowania plików cookies, opisaną w Polityce prywatności