Składniki
- Sos chili z ananasem 1 butelka
- 2 główki kapusty bok choy
- 1 i 1/2 szklanki mąki pszennej
- lodowata woda mniej więcej 1 i 1/2 szklanki lub tyle
- by uzyskać rzadkie ciasto naleśnikowe
- 1 szczypta soli
- olej do smażenia
- Sos chili z ananasem do podania
Sposób przygotowania
-
Krok 1.
Kapustę przekrawamy wzdłuż na ćwiartki, dokładnie myjemy i osuszamy.
-
Krok 2.
Przygotowujemy tempurę mieszając mąkę, sól i zimną wodę.
-
Krok 3.
Rozgrzewamy na patelni sporą ilość oleju.
-
Krok 4.
Każdą część kapusty zamaczamy w cieście i smażymy na bardzo gorącym oleju po 2-3 minuty z każdej strony.
-
Krok 5.
Kiedy liście się zezłocą, odcedzamy kapustę i odsączamy z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym.
-
Krok 6.
Podajemy z Sosem chili z ananasem TaoTao.