> 1h
6 osób

Bulion z chili i makaronem ryżowym TaoTao

Autor: zhutao

Rodzaj dania: Przystawki

Kuchnia: chińska

Smak: słodki

Składniki

  • Sos sojowy 3-4 łyżki
  • Makaron ryżowy nitki 1 opakowanie
  • 2 marchewki
  • 2 pietruszki
  • kawałek pora
  • połowa selera
  • 3 cm kłącza imbiru
  • 3 ząbki czosnku
  • sok z połowy limonki
  • ostre papryczki
  • woda
  • sól i czarny pieprz

Sposób przygotowania

  • Krok 1.

    Warzywa obieramy kroimy na duże kawałki, zalewamy wodą i gotujemy na małym ogniu przez około 1,5 godziny.

  • Krok 2.

    Dodajemy pokrojony na cienkie plastry imbir i ząbki czosnku.

  • Krok 3.

    Przyprawiamy, dodajemy sos sojowy, sok z limonki i pokrojone w plasterki ostre papryczki.

  • Krok 4.

    Podajemy z ulubionym makaronem ryżowym TaoTao.

Odwiedzając tę stronę, wyrażasz zgodę na używanie plików „cookies” zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Dalsze korzystanie z tej strony, bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej oznacza, że akceptujesz politykę stosowania plików cookies, opisaną w Polityce prywatności