Składniki
- Czosnkowy sos chili 2 łyżki
- 150 g steku wołowego
- 2 bułki pszenne
- 2 grube plastry sera
- 1 łyżeczka czerwonego octu winnego
- sól i pieprz
- parę liści sałaty
Sposób przygotowania
-
Krok 1.
Stek smażymy na patelni grillowej po minucie z każdej strony.
-
Krok 2.
Kiedy jest gotowy solimy i pieprzymy do smaku, a następnie dzielimy na dwie części.
-
Krok 3.
Bułki przekrawamy na pół i grillujemy, aż staną się chrupiące.
-
Krok 4.
Czosnkowy sos chili mieszamy z octem winnym.
-
Krok 5.
Na spodzie bułek układamy nieco sałaty, plaster sera, mięso, polewamy sosem i przykrywamy drugą wierzchnią stroną bułki.
-
Krok 6.
Można dodatkowo podgrzać, by wszystkie kładniki osiągnęły tę samą temperaturę.