15 min
2 osób

Bułka z wołowiną – Barros Luco (Chile) TaoTao

Autor: zhutao

Rodzaj dania: Przekąski

Kuchnia: inna

Smak: słodki

Składniki

  • Czosnkowy sos chili 2 łyżki
  • 150 g steku wołowego
  • 2 bułki pszenne
  • 2 grube plastry sera
  • 1 łyżeczka czerwonego octu winnego
  • sól i pieprz
  • parę liści sałaty

Sposób przygotowania

  • Krok 1.

    Stek smażymy na patelni grillowej po minucie z każdej strony.

  • Krok 2.

    Kiedy jest gotowy solimy i pieprzymy do smaku, a następnie dzielimy na dwie części.

  • Krok 3.

    Bułki przekrawamy na pół i grillujemy, aż staną się chrupiące.

  • Krok 4.

    Czosnkowy sos chili mieszamy z octem winnym.

  • Krok 5.

    Na spodzie bułek układamy nieco sałaty, plaster sera, mięso, polewamy sosem i przykrywamy drugą wierzchnią stroną bułki.

  • Krok 6.

    Można dodatkowo podgrzać, by wszystkie kładniki osiągnęły tę samą temperaturę.

Odwiedzając tę stronę, wyrażasz zgodę na używanie plików „cookies” zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Dalsze korzystanie z tej strony, bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej oznacza, że akceptujesz politykę stosowania plików cookies, opisaną w Polityce prywatności