Składniki
- Słodko-pikantny sos chili 4 łyżki
- 8 steków
- 8 bułek sezamowych do hamburgerów
- 4 pomidory
- 2 cebule
- 1/2 główki sałaty lodowej
- olej
- przyprawa do steków
- 4 łyżki majonezu
Sposób przygotowania
-
Krok 1.
Cebule obieramy i kroimy w krążki, natomiast pomidory w plastry.
-
Krok 2.
Krążki cebuli skrapiamy olejem i grillujemy przez ok. 10 minut na tacce aluminiowej, umieszczonej na ruszcie.
-
Krok 3.
Bułki także podgrzewamy na grillu przeciętą stroną w dół.
-
Krok 4.
Steki przyprawiamy przyprawą do steków i grillujemy przez 2-3 minuty z każdej strony.
-
Krok 5.
Bułki od wewnątrz smarujemy majonezem, kładziemy po listku sałaty na każdą połówkę, następnie steki, na to cebulę, pomidory i sos chili.