< 1h
8 osób

Chiliburgery z grilla

Autor: zhutao

Rodzaj dania: Dania główne

Kuchnia: fusion

Smak: pikantny

Składniki

  • Słodko-pikantny sos chili 4 łyżki
  • 8 steków
  • 8 bułek sezamowych do hamburgerów
  • 4 pomidory
  • 2 cebule
  • 1/2 główki sałaty lodowej
  • olej
  • przyprawa do steków
  • 4 łyżki majonezu

Sposób przygotowania

  • Krok 1.

    Cebule obieramy i kroimy w krążki, natomiast pomidory w plastry.

  • Krok 2.

    Krążki cebuli skrapiamy olejem i grillujemy przez ok. 10 minut na tacce aluminiowej, umieszczonej na ruszcie.

  • Krok 3.

    Bułki także podgrzewamy na grillu przeciętą stroną w dół.

  • Krok 4.

    Steki przyprawiamy przyprawą do steków i grillujemy przez 2-3 minuty z każdej strony.

  • Krok 5.

    Bułki od wewnątrz smarujemy majonezem, kładziemy po listku sałaty na każdą połówkę, następnie steki, na to cebulę, pomidory i sos chili.

Odwiedzając tę stronę, wyrażasz zgodę na używanie plików „cookies” zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Dalsze korzystanie z tej strony, bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej oznacza, że akceptujesz politykę stosowania plików cookies, opisaną w Polityce prywatności