30 min
2 osób

CUKINIA PANIEROWANA

Autor: zhutao

Rodzaj dania: Przystawki

Kuchnia: europejska

Smak: łagodny

Składniki

  • 1 cukinia
  • 1 jajko
  • ½ puszki mleczka kokosowego TaoTao
  • ½ szklanki bułki tartej
  • Sól, pieprz, słodka papryka do smaku
  • Olej do smażenia
  • Ulubiony sos do podania

Sposób przygotowania

  • Krok 1.

    Cukinię myjemy i kroimy w średniej grubości krążki.

  • Krok 2.

    Jajko rozkłócamy z mleczkiem kokosowym, przyprawiamy solą, pieprzem i słodką papryką.

  • Krok 3.

    Każdy krążek zamaczamy w miksturze i dokładnie pokrywamy bułką tartą.

  • Krok 4.

    Smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor.

  • Krok 5.

    Odsączamy z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym.

  • Krok 6.

    Podajemy gorące z ulubionym sosem.

Odwiedzając tę stronę, wyrażasz zgodę na używanie plików „cookies” zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Dalsze korzystanie z tej strony, bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej oznacza, że akceptujesz politykę stosowania plików cookies, opisaną w Polityce prywatności