Składniki
- 2 cukinie
- 8 ząbków czosnku
- ½ żółtej papryczki chili
- 4 łyżki chili & bazylia TaoTao
- Sól i pieprz do smaku
- Natka pietruszki do podania
Sposób przygotowania
-
Krok 1.
Cukinię tniemy na „spaghetti” za pomocą ząbkowanej obieraczki do warzyw, temperówki lub spiralizatora. W przypadku braku takich urządzeń, można posiłkować się zwykłą obieraczką i pokroić nią cukinię na cienkie plastry o kształcie tagliatelle.
-
Krok 2.
Na woku rozgrzewamy chili & bazylię TaoTao, dorzucamy posiekaną żółtą papryczkę chili, przeciśnięty przez praskę lub drobno posiekany czosnek oraz sól i pieprz. Podsmażamy, aż czosnek zacznie pachnieć. Dorzucamy cukinię, mieszamy i smażymy około 3-4 minut.
-
Krok 3.
Podajemy posypaną natką pietruszki.
-
Krok 4.