< 1h
2 osób

CUKINIOWE SPAGHETTI

Autor: zhutao

Rodzaj dania: Dania główne

Kuchnia: europejska

Smak: pikantny

Składniki

  • 2 cukinie
  • 8 ząbków czosnku
  • ½ żółtej papryczki chili
  • 4 łyżki chili & bazylia TaoTao
  • Sól i pieprz do smaku
  • Natka pietruszki do podania

Sposób przygotowania

  • Krok 1.

    Cukinię tniemy na „spaghetti” za pomocą ząbkowanej obieraczki do warzyw, temperówki lub spiralizatora. W przypadku braku takich urządzeń, można posiłkować się zwykłą obieraczką i pokroić nią cukinię na cienkie plastry o kształcie tagliatelle.

  • Krok 2.

    Na woku rozgrzewamy chili & bazylię TaoTao, dorzucamy posiekaną żółtą papryczkę chili, przeciśnięty przez praskę lub drobno posiekany czosnek oraz sól i pieprz. Podsmażamy, aż czosnek zacznie pachnieć. Dorzucamy cukinię, mieszamy i smażymy około 3-4 minut.

  • Krok 3.

    Podajemy posypaną natką pietruszki.

  • Krok 4.

Odwiedzając tę stronę, wyrażasz zgodę na używanie plików „cookies” zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Dalsze korzystanie z tej strony, bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej oznacza, że akceptujesz politykę stosowania plików cookies, opisaną w Polityce prywatności