Składniki
- kaszka kuskus
- sos sojowy TaoTao
- czosnkowy sos chili TaoTao
- pieprz
- czosnek sypany
- ser
- sos pomidorowy
- bazylia
- majeranek
- oliwki
Sposób przygotowania
-
Krok 1.
Nasypać do smoczej miski kuskus, dodać sos sojowy, pieprz oraz dużo czosnku, bazylię i majeranek i wymieszać, następnie na wierzch położyć kawałki sera.
-
Krok 2.
Zagotować wodę i zalać, odczekać 5 minut pod przykryciem.
-
Krok 3.
Po napęcznieniu kaszki kuskus dodać sos pomidorowy (może być koncentrat, sok pomidorowy lub pomidory z puszki), dużo czosnkowego sosu chili, oliwki, pomieszać i danie gotowe, oddech smoka gwarantowany przez cały dzień :) Dla mięsożernych smoków: można podsmażyć i dodać na wierzch np wołowinę.