Składniki
- Mleczko kokosowe 1 opak.
- 1 puszka Mleczka kokosowego TaoTao
- 1/2 szklanki żółtej soczewicy
- 1 łyżeczka curry
- 1 łyżeczka garam masali
- 1 cebula
- 1 pomidor
- 3 ząbki czosnku
- 1 papryczka chili
- 4 cm korzenia imbiru
- 1 łyżka oleju kokosowego
- Cebulę kroimy w kostkę
- imbir
- chili i czosnek drobno siekamy.
Sposób przygotowania
-
Krok 1.
W garnku o grubym dnie rozgrzewamy olej kokosowy.
-
Krok 2.
Dodajemy posiekane wcześniej warzywa oraz przyprawy.
-
Krok 3.
Dusimy chwilę, aż cebula zmięknie.
-
Krok 4.
Dodajemy soczewicę, pomidory i mleczko kokosowe.
-
Krok 5.
Mieszamy i gotujemy pod przykryciem.
-
Krok 6.
Gdyby potrawa była zbyt gęsta, dodajemy nieco wody.
-
Krok 7.
Gotujemy około 20 minut, aż soczewica zmięknie.
-
Krok 8.
Podajemy z kuskusem lub pieczywem.