Składniki
- 100 g mąki pszennej
- 100 g mąki kokosowej
- ciepła woda
- szczypta soli
- 2 łyżki oleju kokosowego
- 100 g krewetek
- 100 g ugotowanej kaszy jaglanej
- 1 łyżka przyprawy curry
- 1 pęczek dymki
- 1 ząbek czosnku
- 3 łyżki Sosu rybnego TaoTao
Sposób przygotowania
-
Krok 1.
Obie mąki przesiewamy na stolnicę. Robimy wgłębienie, w które wlewamy olej i ciepłą wodę. Łączymy składniki i zagniatamy sprężyste ciasto. Odkładamy pod przykryciem.
-
Krok 2.
Krewetki obieramy i kroimy drobno. Na niewielką ilość rozgrzanego oleju kokosowego wrzucamy posiekany czosnek i białą część dymki, przyprawę curry i sos rybny. Podsmażamy. Dodajemy krewetki i smażymy 2 minuty. Dorzucamy resztę dymki i kaszę jaglaną. Dokładnie mieszamy i odkładamy do ostygnięcia.
-
Krok 3.
Ciasto wałkujemy cienko i wykrawamy w niego koła. Na środek każdego koła nakładamy łyżkę farszu a następnie formujemy sakiewki.
-
Krok 4.
Gotujemy na parze około 6 minut, aż ciasto będzie miękkie.