Składniki
- Sos sojowy 4 łyżki
- Makaron CHOW MEIN 1 opakowanie
- Grzyby MUN
- Kiełki fasoli mung
- 1 opakowania makaronu chow mein
- 2 laski kabanosów
- 4 ząbki czosnku
- listki świeżego oregano
- 200 g mieszanki warzyw orientalnych (pokrojone w słupki: marchew
- zielona papryka
- czerwona papryka
- grzyby mun
- por oraz kiełki fasoli mung)
- 4 łyżki sosu sojowego
- 1 łyżka oleju rzepakowego
Sposób przygotowania
-
Krok 1.
Makaron chow mein TaoTao wkładamy do miski, zalewamy wrzącą wodą, przykrywamy i odstawiamy na 5 minut.
-
Krok 2.
Po tym czasie makaron odcedzamy.
-
Krok 3.
Rozgrzewamy patelnię lub wok. Wlewamy olej, wrzucamy posiekane ząbki czosnku.
-
Krok 4.
Podsmażamy, a następnie dorzucamy warzywa i pokrojony w plasterki kabanos.
-
Krok 5.
Smażymy około 7 minut, aż warzywa będą gotowe.
-
Krok 6.
Dodajemy sos sojowy TaoTao oraz makaron.
-
Krok 7.
Dokładnie mieszamy i smażymy przez kolejne 2 minuty.