Składniki
- 450 g fasolki szparagowej
- 200 g mielonej wieprzowiny
- 4 ząbki czosnku
- ½ łyżeczki pieprzu syczuańskiego
- 2 łyżki sosu sojowego TaoTao
- 1 łyżka oleju sezamowego TaoTao
- Natka pietruszki
Sposób przygotowania
-
Krok 1.
Fasolkę blanszujemy. W woku rozgrzewamy olej sezamowy i wrzucamy fasolkę, która powinna lekko poprzypalać się w niektórych miejscach.
-
Krok 2.
-
Krok 3.
Dodajemy poszatkowany czosnek i mielone mięso. Dokładnie mieszamy i smażymy, aż z mięsa zrobi się swego rodzaju kruszonka, a fasolka nieco zmięknie.
-
Krok 4.
-
Krok 5.
Doprawiamy rozkruszonym pieprzem syczuańskim i sosem sojowym.
-
Krok 6.
-
Krok 7.
Posypujemy natką pietruszki.
-
Krok 8.