Składniki
- 2 ziemniaki
- 1 marchewka
- 1 batat
- 1 pietruszka
- ½ selera
- 4 łyżki marynaty w stylu tajskim TaoTao
- Sól i pieprz
- Rozmaryn
- 4 łyżki oleju
- 1 łyżka mąki pszennej
- Jogurt lub majonez do podania
Sposób przygotowania
-
Krok 1.
Warzywa szorujemy i bez obierania kroimy w słupki.
-
Krok 2.
Marynatę w stylu tajskim łączymy z olejem i przyprawami. Warzywa wkładamy do miski i zalewamy olejem z marynatą, masując, tak, by dokładnie się pokryły miksturą. Dodajemy igiełki rozmarynu.
-
Krok 3.
Warzywa rozkładamy na blasze do pieczenia wyłożonej papierem pergaminowym i oprószamy mąką.
-
Krok 4.
Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 220 stopni przez około 15 minut, przewracając warzywa i uważając, żeby się nie przypaliły.
-
Krok 5.
Gorące podajemy z majonezem lub gęstym jogurtem.
-
Krok 6.