< 1h
4 osób

Gryczane placki z papryką

Autor: zhutao

Rodzaj dania: Dania główne

Kuchnia: chińska

Smak: łagodny

Składniki

  • 100 g mąki gryczanej
  • 3 jajka
  • 1 strąk czerwonej papryki
  • ½ szklanki wody
  • świeże zioła
  • Sos chili z ananasem TaoTao
  • sól i pieprz
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania

  • Krok 1.

    Mąkę przesiewamy. Dokładnie mieszamy z jajkami, wodą, solą i pieprzem. Ciasto odstawiamy na 30 minut.

  • Krok 2.

    Paprykę drobno kroimy, dodajemy do ciasta.

  • Krok 3.

    Na patelni rozgrzewamy niewielką ilość oleju, a następnie łyżką nakładamy porcje ciasta, tworząc placuszki. Smażymy na rumiano z obu stron.

  • Krok 4.

    Odsączamy z nadmiaru tłuszczu, podajemy ze świeżymi ziołami i Sosem chili z ananasem TaoTao

Odwiedzając tę stronę, wyrażasz zgodę na używanie plików „cookies” zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Dalsze korzystanie z tej strony, bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej oznacza, że akceptujesz politykę stosowania plików cookies, opisaną w Polityce prywatności