30 min
2 osób

Grzanka z marynowaną w sosie sojowym TaoTao wątróbką drobiową i orzechami TaoTao

Autor: zhutao

Rodzaj dania: Przekąski

Kuchnia: europejska

Smak: łagodny

Składniki

  • Sos sojowy 20 ml
  • Sos sojowy ciemny 20 ml
  • 500 g wątróbki drobiowej
  • 4 łyżki sosu sojowego jasnego TaoTao
  • 4 łyżki mąki pszennej
  • olej rzepakowy do smażenia
  • 100 g orzechów nerkowca
  • 1 marchewka
  • 4 łyżki sosu sojowego ciemnego TaoTao
  • 1 bułka paryska
  • 1 sałata rzymska mini

Sposób przygotowania

  • Krok 1.

    Wątróbkę oczyścić i pokroić w drobną kostkę.

  • Krok 2.

    Zalać jasnym sosem sojowym, odstawić na kilka minut.

  • Krok 3.

    Wyjąć, osuszyć, obtoczyć w mące i obsmażyć na oleju.

  • Krok 4.

    Orzechy nerkowca prażyć na suchej patelni ok. 2 minut, dodać do wątróbki.

  • Krok 5.

    Obraną marchew zestrugać na długie wąskie paski za pomocą obieraczki.

  • Krok 6.

    Zamarynować marchew w ciemnym sosie sojowym.

  • Krok 7.

    Bułkę paryską pokroić wzdłuż na plastry, opiec na chrupiąco na suchej patelni grillowej.

  • Krok 8.

    Na grzanki nakładać liście sałaty rzymskiej, wątróbkę z prażonymi orzechami oraz marchew.

  • Krok 9.

    Całość można dodatkowo skropić ciemnym sosem sojowym.

Odwiedzając tę stronę, wyrażasz zgodę na używanie plików „cookies” zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Dalsze korzystanie z tej strony, bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej oznacza, że akceptujesz politykę stosowania plików cookies, opisaną w Polityce prywatności