Składniki
- Grzyby MUN 1 opakowanie
- Sos rybny 1 łyżka
- Słodko-pikantny sos chili do smaku
- 1/2 szklanki mąki
- 1/2 szklanki wody gazowanej
- 1 jajko
- szczypta ostrej papryki
- sól
- pieprz
- olej do smażenia
Sposób przygotowania
-
Krok 1.
Dip: ząbek czosnku łyżka soku z cytryny łyżka sosu rybnego TaoTao, słodko-pikantny sos chili TaoTao
-
Krok 2.
Grzyby mun przygotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
-
Krok 3.
Z mąki, wody, jajka i przypraw przygotować ciasto.
-
Krok 4.
Maczać ugotowane grzyby w cieście i smażyć na głębokim oleju około 1min. z każdej strony.
-
Krok 5.
Odsączyć z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym.
-
Krok 6.
Z podanych składników przygotować dip i podawać z grzybami w cieście.