15 min
2 osób

Grzyby mun w szlafroku

Autor: zhutao

Rodzaj dania: Przystawki

Kuchnia: chińska

Smak: pikantny

Składniki

Sposób przygotowania

  • Krok 1.

    Dip: ząbek czosnku łyżka soku z cytryny łyżka sosu rybnego TaoTao, słodko-pikantny sos chili TaoTao

  • Krok 2.

    Grzyby mun przygotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

  • Krok 3.

    Z mąki, wody, jajka i przypraw przygotować ciasto.

  • Krok 4.

    Maczać ugotowane grzyby w cieście i smażyć na głębokim oleju około 1min. z każdej strony.

  • Krok 5.

    Odsączyć z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym.

  • Krok 6.

    Z podanych składników przygotować dip i podawać z grzybami w cieście.

Odwiedzając tę stronę, wyrażasz zgodę na używanie plików „cookies” zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Dalsze korzystanie z tej strony, bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej oznacza, że akceptujesz politykę stosowania plików cookies, opisaną w Polityce prywatności