Składniki
- 1 opakowanie Grzybów mun TaoTao
- 1 ostra papryczka
- 4 cm kłącza imbiru
- 2 szklanki mąki pszennej
- 1/2 szklanki lodowatej wody
- 2 szklanki panierki panko (lub zmiksowanego niezbyt drobno chleba tostowego)
- sól i pieprz do smaku
- 4 łyżki Oleju sezamowego TaoTao
- olej do smażenia
- ulubiony sos TaoTao do podania
Sposób przygotowania
-
Krok 1.
Grzyby namaczamy przez 15 minut, po czym odcedzamy.
-
Krok 2.
Imbir ścieramy, papryczkę kroimy w drobną kostkę.
-
Krok 3.
Przygotowujemy tempurę.
-
Krok 4.
Mieszamy lodowatą wodę z mąką, solą, pieprzem, imbirem oraz papryczką na gładką, płynną masę.
-
Krok 5.
Rozgrzewamy zwykły olej z dodatkiem oleju sezamowego.
-
Krok 6.
Grzyby zamaczamy w cieście, a następnie dokładnie obtaczamy w panierce.
-
Krok 7.
Smażymy z dwóch stron na rumiano (około 7-8 minut).
-
Krok 8.
Odcedzamy i odsączamy z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym.
-
Krok 9.
Podajemy z ulubionym sosem TaoTao.