Składniki
- Mleczko kokosowe 1 puszka
- Pierś indycza 1 kg
Sposób przygotowania
-
Krok 1.
Pierś indyczą umyj, osusz papierowym ręcznikiem i pokrój na nieduże kawałki. Na patelni rozgrzej olej i usmaż mięso (ok. 8-10 min.).
-
Krok 2.
W tym czasie umyj 2 pęczki dymki i pokrój w ukośne plasterki. Mięso na patelni oprósz łyżką mąki i zasmaż. Dodaj dymki i smaż jeszcze przez chwilę. Wlej mleczko kokosowe Tao Tao i bulion drobiowy, zmniejsz ogień i gotuj ok. 15-20 min.
-
Krok 3.
Przypraw do smaku solą, pieprzem, chili i 2-3 łyżeczkami curry.
-
Krok 4.
Pozostałą mąkę wymieszaj z małym jogurtem naturalnym. Wlej do gulaszu, nie przerywając mieszania gotuj, aż potrawa zgęstnieje.