30 min
2 osób

Kanapka z marynowanym kurczakiem i jabłkami w chili, z majonezem z mixem warzywnym bazylia i chili T

Autor: zhutao

Rodzaj dania: Przekąski

Kuchnia: europejska

Smak: łagodny

Składniki

  • Bazylia i chili mix warzywny 20 ml
  • Sos sojowy 20 ml
  • Słodko-pikantny sos chili 15 ml
  • 1 filet z piersi kurczaka
  • 5 łyżek sosu sojowego jasnego TaoTao
  • 4 łyżki słodko-pikantnego sosu chili TaoTao
  • 2 jabłka
  • 4 łyżki oleju rzepakowego
  • 4 łyżki majonezu
  • 2 łyżki mixu warzywnego bazylia i chili TaoTao
  • 1 bagietka korzenna
  • 1 główka sałaty rzymskiej mini

Sposób przygotowania

  • Krok 1.

    Filet z piersi zamarynować w jasnym sosie sojowym i 2 łyżkach słodko-pikantnego sosu chili.

  • Krok 2.

    Jabłka pokroić w cienkie plastry i wymieszać z resztą słodko-pikantnego sosu chili.

  • Krok 3.

    Kurczaka smażyć na rozgrzanym oleju ok. 5 minut z każdej strony.

  • Krok 4.

    Ostudzić, pokroić w cienkie plastry.

  • Krok 5.

    Majonez wymieszać z mixem warzywnym bazylia i chili.

  • Krok 6.

    Bagietkę przekroić wzdłuż, posmarować majonezem.

  • Krok 7.

    Przykryć liśćmi sałaty rzymskiej, marynowanymi plastrami jabłek oraz kurczaka.

  • Krok 8.

    Gotową kanapkę można dodatkowo skropić słodko-pikantnym sosem chili.

Odwiedzając tę stronę, wyrażasz zgodę na używanie plików „cookies” zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Dalsze korzystanie z tej strony, bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej oznacza, że akceptujesz politykę stosowania plików cookies, opisaną w Polityce prywatności