Składniki
- Bazylia i chili mix warzywny 20 ml
- Sos sojowy 20 ml
- Słodko-pikantny sos chili 15 ml
- 1 filet z piersi kurczaka
- 5 łyżek sosu sojowego jasnego TaoTao
- 4 łyżki słodko-pikantnego sosu chili TaoTao
- 2 jabłka
- 4 łyżki oleju rzepakowego
- 4 łyżki majonezu
- 2 łyżki mixu warzywnego bazylia i chili TaoTao
- 1 bagietka korzenna
- 1 główka sałaty rzymskiej mini
Sposób przygotowania
-
Krok 1.
Filet z piersi zamarynować w jasnym sosie sojowym i 2 łyżkach słodko-pikantnego sosu chili.
-
Krok 2.
Jabłka pokroić w cienkie plastry i wymieszać z resztą słodko-pikantnego sosu chili.
-
Krok 3.
Kurczaka smażyć na rozgrzanym oleju ok. 5 minut z każdej strony.
-
Krok 4.
Ostudzić, pokroić w cienkie plastry.
-
Krok 5.
Majonez wymieszać z mixem warzywnym bazylia i chili.
-
Krok 6.
Bagietkę przekroić wzdłuż, posmarować majonezem.
-
Krok 7.
Przykryć liśćmi sałaty rzymskiej, marynowanymi plastrami jabłek oraz kurczaka.
-
Krok 8.
Gotową kanapkę można dodatkowo skropić słodko-pikantnym sosem chili.