< 1h
2 osób

Karkówka marynowana w sosie sojowym TaoTao ze smażonymi ziemniaczkami

Autor: zhutao

Rodzaj dania: Dania główne

Kuchnia: europejska

Smak: ostry

Składniki

Sposób przygotowania

  • Krok 1.

    Karkówkę rozbić, ułożyć w wysokim naczyniu, posolić i popieprzyć, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek oraz Sos sojowy TaoTao.

  • Krok 2.

    Zostawić na co najmniej 1h do zamarynowania.

  • Krok 3.

    Po tym czasie karkówkę usmażyć na niewielkiej ilości oleju razem z pokrojoną w piórka cebulą.

  • Krok 4.

    Ziemniaki ze skórką pokroić w ćwiartki lub ósemki (w zależności od wielkości ziemniaków).

  • Krok 5.

    Gotować przez ok. 10 min. Odcedzić.

  • Krok 6.

    Na patelni rozgrzać 4 łyżki Bazylii i chili TaoTao (wraz z olejem), wrzucić ziemniaki, doprawić solą i pieprzem i smażyć na złoty kolor.

  • Krok 7.

    Posypać natką pietruszki i podawać z karkówką.

Odwiedzając tę stronę, wyrażasz zgodę na używanie plików „cookies” zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Dalsze korzystanie z tej strony, bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej oznacza, że akceptujesz politykę stosowania plików cookies, opisaną w Polityce prywatności