15 min
4 osób

Karnawałowa przekąska ze Słodko-pikantnym sosem chili TaoTao

Autor: zhutao

Rodzaj dania: Przystawki

Kuchnia: chińska

Smak: słodki

Składniki

  • Słodko-pikantny sos chili 1 butelka
  • 150 g sera camembert
  • 150 g pasztetu
  • 150 g kotlecików drobiowych w panierce
  • duża garść suszonych moreli
  • listki mięty
  • pieczywo
  • pokrojona drobno papryczka chili
  • wykałaczki

Sposób przygotowania

  • Krok 1.

    Pieczywo, pasztet i ser camembert kroimy na niewielkie kawałki.

  • Krok 2.

    Robimy dwa rodzaje mini-kanapek: z pasztetem i morelami oraz z serem pleśniowym i kotlecikami.

  • Krok 3.

    Przebijamy przez środek wykałaczkami, dekorujemy listkami mięty i kawałkami papryczki chili.

  • Krok 4.

    Podajemy ze Słodko-pikantnym sosem chili TaoTao.

Odwiedzając tę stronę, wyrażasz zgodę na używanie plików „cookies” zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Dalsze korzystanie z tej strony, bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej oznacza, że akceptujesz politykę stosowania plików cookies, opisaną w Polityce prywatności