Składniki
- Makaron ryżowy świderki 200g
- 250 g krewetek koktajlowych
- 200 g Makaronu ryżowego świderki
- 1 opakowanie Fixu Kim Chi
- 1 łyżka oleju do smażenia
- posiekana papryczka chili i odrobina rukoli do przybrania
Sposób przygotowania
-
Krok 1.
W dużym garnku gotujemy około 2 litrów wody, solimy.
-
Krok 2.
Wrzucamy makaron i gotujemy około 7 minut.
-
Krok 3.
W tym czasie rozgrzewamy na patelni olej i podsmażamy na nim krewetki (uprzednio rozmrożone, jeśli korzystamy z mrożonych).
-
Krok 4.
Fix Kim Chi TaoTao rozpuszczamy dokładnie w 300 ml wody i wlewamy na patelnię.
-
Krok 5.
Gotujemy około 5 minut, aż sos zgęstnieje.
-
Krok 6.
Podajemy z odcedzonym makaronem ryżowym świderki TaoTao, kawałkami chili i listkami rukoli.