30 min
1 osób

Kim Chi z krewetkami koktajlowymi

Autor: zhutao

Rodzaj dania: Dania główne

Kuchnia: koreańska

Smak: pikantny

Składniki

  • Makaron ryżowy świderki 200g
  • 250 g krewetek koktajlowych
  • 200 g Makaronu ryżowego świderki
  • 1 opakowanie Fixu Kim Chi
  • 1 łyżka oleju do smażenia
  • posiekana papryczka chili i odrobina rukoli do przybrania

Sposób przygotowania

  • Krok 1.

    W dużym garnku gotujemy około 2 litrów wody, solimy.

  • Krok 2.

    Wrzucamy makaron i gotujemy około 7 minut.

  • Krok 3.

    W tym czasie rozgrzewamy na patelni olej i podsmażamy na nim krewetki (uprzednio rozmrożone, jeśli korzystamy z mrożonych).

  • Krok 4.

    Fix Kim Chi TaoTao rozpuszczamy dokładnie w 300 ml wody i wlewamy na patelnię.

  • Krok 5.

    Gotujemy około 5 minut, aż sos zgęstnieje.

  • Krok 6.

    Podajemy z odcedzonym makaronem ryżowym świderki TaoTao, kawałkami chili i listkami rukoli.

Odwiedzając tę stronę, wyrażasz zgodę na używanie plików „cookies” zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Dalsze korzystanie z tej strony, bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej oznacza, że akceptujesz politykę stosowania plików cookies, opisaną w Polityce prywatności