< 1h
4 osób

Kokosowe curry z polędwicy wołowej

Autor: zhutao

Rodzaj dania: Dania główne

Kuchnia: tajska

Smak: ostry

Składniki

Sposób przygotowania

  • Krok 1.

    Mięso kroimy na paseczki o długości około 4 cm.

  • Krok 2.

    Mleko kokosowe mieszamy z pastą curry, następnie gotujemy i wrzucamy do niego mięso, cebulę posiekaną w cienkie talarki, sos Sambal Oelek i sos rybny.

  • Krok 3.

    Całość dusimy pod przykryciem na niewielkim ogniu przez około 40 minut, od czasu do czasu mieszając.

  • Krok 4.

    Po upływie tego czasu, dodajemy paprykę i gotujemy jeszcze chwilę, aż sos nieco odparuje.

  • Krok 5.

    Na koniec posypujemy natką pietruszki.

  • Krok 6.

    Podajemy z ryżem lub makaronem ryżowym TaoTao.

Odwiedzając tę stronę, wyrażasz zgodę na używanie plików „cookies” zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Dalsze korzystanie z tej strony, bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej oznacza, że akceptujesz politykę stosowania plików cookies, opisaną w Polityce prywatności