15 min
1 osób

Koktajl à la piña colada

Autor: zhutao

Rodzaj dania: Desery

Kuchnia: tajska

Smak: słodki

Składniki

  • 1 dojrzały ananas
  • 1 puszka Mleka kokosowego TaoTao
  • sok z 2 limonek
  • ok. 300 ml gazowanej wody mineralnej
  • 2 łyżki miodu
  • 2 gałązki bazylii
  • kostki lodu

Sposób przygotowania

  • Krok 1.

    Ananasa obieramy, pozbywamy się brązowych oczek, łyka ze środka i kroimy w kostkę.

  • Krok 2.

    Wkładamy do blendera lub malaksera.

  • Krok 3.

    Dodajemy miód, wodę mineralną, bazylię, mleko kokosowe oraz skórkę i sok z limonki.

  • Krok 4.

    Blendujemy na gładką masę, w razie potrzeby rozrzedzamy wodą.

  • Krok 5.

    Podajemy z kostkami lodu, plastrem limonki i listkami bazylii.

Odwiedzając tę stronę, wyrażasz zgodę na używanie plików „cookies” zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Dalsze korzystanie z tej strony, bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej oznacza, że akceptujesz politykę stosowania plików cookies, opisaną w Polityce prywatności