Składniki
- Sos sojowy
- Sos imbirowy z soją
- na ciasto;
- 1 jajko
- 1,5 szklanki mleka
- łyżeczka cukru
- szczypta soli
- 0,5 szklanki wody
- mąka
- 100 gr szpinaku gotowanego
-
- nadzienie;
- 500 gr mięsa mielonego wieprzowo-wołowego
- 1 łyżka oleju
- 1 cebula
- szczypta oregano
- pół łyżeczki czosnku
- pół łyżeczki imbiru
- 2 łyżeczki sosu imbirowego Tao-Tao
- 1 łyżka sosu sojowego
- szczypta pieprzu grubo mielonego
- 100 gr szpinaku
- 2 łyżki koncentratu pomidorowego
- Na sos:
- 100 gr rodzynek
- 1 szklanka rosołu z kurczaka
- 1 łyżka sosu imbirowego Tao-Tao
- 1 łyżeczka cukru
- 3 łyżeczki mąki kukurydzianej
Sposób przygotowania
-
Krok 1.
Przygotować ciasto naleśnikowe;
-
Krok 2.
rozbić jajko z mlekiem i wodą, dodać sól i cukier oraz tyle mąki by ciasto miało konsystencję słodkiej śmietany, rozlać ciasto na dwie części , jedną zostawić normalną a do drugiej dodać zmiksowany szpinak.
-
Krok 3.
Usmażyć naleśniki zielone i białe.
-
Krok 4.
Przygotować nadzienie;
-
Krok 5.
Na oleju przyrumienić cebulę , dodać mięso mielone i przyprawy ; oregano, czosnek, imbir,sos imbirowy, sos sojowy, pieprz i smażyc ok 15 min. Lekko przestudzić i podzielić mięso na dwie części.
-
Krok 6.
jedną zmiksować ze i szpinakiem, a drugą z koncentratem pomidorowym.
-
Krok 7.
Smarować naleśniki białe zielonym nadzieniem a zielone czerwonym.
-
Krok 8.
Podawać na ciepło pokrojone ukośnie.
-
Krok 9.
Przygotować sos;
-
Krok 10.
Rosół zagotować, dodać sos imbirowy rodzynki i cukier, pogotować ok 5 min, sos zagęścić mąką kukurydzianą. Podawać w osobnej miseczce.