Składniki
- 1 opakowanie noodli Konjac ziarenka TaoTao
- 200 g kurek
- 2 pieczonej udka z kaczki
- 1 cebula
- 2 ząbki czosnku
- 4 gałązki tymianku
- 2 łyżki masła
- sól i pieprz do smaku
Sposób przygotowania
-
Krok 1.
Cebulę i czosnek obieramy a następnie drobno kroimy.
-
Krok 2.
Kurki oczyszczamy, większe sztuki kroimy, mniejsze pozostawiamy w całości
-
Krok 3.
Kaczkę kroimy w paski.
-
Krok 4.
Na patelni rozgrzewamy masło. Wrzucamy cebulę i czosnek. Przyprawiamy solą i pieprzem i smażymy aż się zeszklą. Następnie dodajemy kurki, czekamy aż puszczą nieco wody i dodajemy pokrojone mięso z kaczki. Smażymy prze chwilę na mocnym ogniu, a następnie zmniejszamy i dusimy pod przykryciem 15 minut. Doprawiamy listkami tymianku.
-
Krok 5.
Konjac odsączamy i przelewamy gorącą wodą. Mieszamy z warzywami mięsem
-
Krok 6.