30 min
4 osób

Konjacowe risotto z kurkami

Autor: zhutao

Rodzaj dania: Dania główne

Kuchnia: fusion

Smak: łagodny

Składniki

  • 1 opakowanie noodli Konjac ziarenka TaoTao
  • 200 g kurek
  • 2 pieczonej udka z kaczki
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 4 gałązki tymianku
  • 2 łyżki masła
  • sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania

  • Krok 1.

    Cebulę i czosnek obieramy a następnie drobno kroimy.

  • Krok 2.

    Kurki oczyszczamy, większe sztuki kroimy, mniejsze pozostawiamy w całości

  • Krok 3.

    Kaczkę kroimy w paski.

  • Krok 4.

    Na patelni rozgrzewamy masło. Wrzucamy cebulę i czosnek. Przyprawiamy solą i pieprzem i smażymy aż się zeszklą. Następnie dodajemy kurki, czekamy aż puszczą nieco wody i dodajemy pokrojone mięso z kaczki. Smażymy prze chwilę na mocnym ogniu, a następnie zmniejszamy i dusimy pod przykryciem 15 minut. Doprawiamy listkami tymianku.

  • Krok 5.

    Konjac odsączamy i przelewamy gorącą wodą. Mieszamy z warzywami mięsem

  • Krok 6.

Odwiedzając tę stronę, wyrażasz zgodę na używanie plików „cookies” zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Dalsze korzystanie z tej strony, bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej oznacza, że akceptujesz politykę stosowania plików cookies, opisaną w Polityce prywatności